Kunst

Kompromissløse kropper

Etter at han kom ut, endret kunsten hans seg. Maleren Lars Korff Lofthus undersøker et personlig mannlig begjær og utfordrer samtidig vanlige forestillinger om hvilke kropper som er attråverdige.

Publisert Sist oppdatert

Lars Korff Lofthus står på tunet utenfor huset han leier på Skredhaugen, et museumsområde med vidt utsyn over Sørfjorden slik den strekker seg videre inn mot tettstedet Odda i Hardanger. Han er akkurat kommet hjem fra en travel forsommer i Bergen. I mai åpnet kunstneren Lofthus utstillingen «Drik av mig som en fuldkommen Mand» på Hordaland Kunstsenter til gode kritikker.

Måneden etter åpnet musikeren Lofthus som medlem i det skeive nynorsk-country-bandet Foreningen for By og Bygd, Pride Park under Regnbuedagene med en drivende konsert. Og da hadde Lofthus som førsteamanuensis ved Kunstakademiet i Bergen, allerede guidet studentene sine gjennom innspurten av vårsemesteret.

Nå er han endelig hjemme i Hardanger, men har han landet?

– Jeg tåler kjempedårlig ikke å ha ett fast bosted, samtidig som jeg endelig har formet meg et liv som jeg elsker og trives med, sier Lofthus.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS