Intervju

Her er foreldrene Arne-Harald (t.v.), Tom og Gunn på Jennys navndedag for 29 år siden.
Her er foreldrene Arne-Harald (t.v.), Tom og Gunn på Jennys navndedag for 29 år siden.

KJEMPER MOT BARNELOVEN

Jenny er vokst opp med mamma, pappa og Arne-Harald, men ifølge barneloven hun har bare to juridiske foreldre. Hadde mamma og pappa dødd før hun ble 18 år, ville hun ha mistet «Arne» også. For barneloven gir han ingen rett til å beholde omsorgen for datteren sin.

Publisert

Jenny Ovlien Frisholm jobber som journalist i Lindesnes avis der hun tidligere i år skrev en kronikk om oppveksten sin med tittelen: «Mamma heter Gunn, pappa heter Tom og Arne heter Harald». 

– Jeg valgte å skrive om min egen familie og oppvekst. Tanken på det hadde modnes litt. På mange måter var det litt skummelt å dele noe så privat og personlig, men i ettertid har jeg nesten bare fått positive tilbakemeldinger, også i kommentarfeltene. Og jeg har lest alle, sier Jenny.

Målet hennes med kronikken er å bruke sine egne erfaringer til å rette oppmerksomheten mot at barn som har flere enn to omsorgspersoner, også bør kunne ha flere enn to juridiske foreldre. Hun ønsker å endre på barneloven. Hun og fedrene hennes tok også opp temaet da de ble intervjuet i boka «Skeive ikoner», skrevet av Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs i 2022. 

Vil endre barneloven

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS