Bartebyen feirer Pride

Lørdag 9. september er det duket for årets opptur for skeive trøndere, Trondheim Pride.

Publisert

Lørdag 9. september er det duket for årets opptur for skeive trøndere, Trondheim Pride.

Skeiv Ungdom Trøndelag tjuvstarter Trondheim Pride med kick-off party på Isak fredag 8. september.

Neste dag braker Trondheim Pride offisielt løs med åpningsseremoni på Trondheim Torg kl. 14. Utenriksminister Børge Brende står for den offisielle åpningen. Det blir appeller ved Canadas ambassadør til Norge, Artur Wilczynski, Åsmund Forbech Holst, leder i FRI Midt-Norge, Karna Løberg, leder i FRI Trondheim og Erik Scott, leder av Skeiv Verden Trøndelag. Sam & Sky opptrer med den offisielle pridelåta «Skammens diskotek.»

Denne lørdagen byr Trondheim Pride også på historisk vandring, spillkveld og åpningsfest, som finner sted på Me Nightclub, hvor det blir konsert med Sam & Sky.

Pride House åpner søndag 10. september. Denne dagen står også familiedag, jentetrening og bowling på programmet.

Resten av prideuka blir det debatter, quiz, dragworkshop, karaoke og filmvisning. Pluss en trikketur med livemusikk. Fredag 15. september inviterer Skeiv Ungdom til konsert og FRI Trøndelag vil ha folk med på Tullapils. Om kvelden lokkes med skikkelig Trønderfest.

I fjor deltok rundt 3 500 i paraden, 1 500 flere enn i 2015. Lørdag 16. september håper Trondheim Pride på ny paraderekord. Etter paraden er det paradeshow på Trondheim Torg, der det også vil være stands. Dessuten inviteres det til Regnbuemesse og kaketreff, og om kvelden møtes alle på PrideFest.

Skeiv Ungdom avslutter Trondheim Pride søndag 17. september med kaketreff.

Trondheim Pride, 9. til 17. september. Mer info: trondheimpride.no