Skeive høydepunkter fra årets program:

Nytfestivalen vil ta seksualiteten på alvor

NYT - Nasjonal festival for positiv seksualitet arrangeres i år 12.-14. november på Litteraturhuset i Oslo.

Nytfestivalen har blitt arrangert siden 2018. Tidligere har de gjestet mange store navn, blant annet Espen Esther Pirelli Benestad.
Nytfestivalen har blitt arrangert siden 2018. Tidligere har de gjestet mange store navn, blant annet Espen Esther Pirelli Benestad.
Publisert

.

Nytfestivalen ble arrangert for første gang i 2018. Festivalen vil bidra til å redusere fordommer og tabuer rundt seksualitet og spre kunnskap om seksualitet og nytelse i hele sin bredde. Formålet er å bidra til bedre seksuell helse og dermed økt livskvalitet.

Heller enn å dømme eller mystifisere, ønsker festivalen å tilrettelegge for dialog og debatt om positiv seksualitet, på tvers av kjønn, seksualitet, kultur og religion.

Over tre dager byr årets festival på 25 arrangementer med 80 ulike bidragsytere. Programmet favner bredt, med arrangementer som «Sex etter 60», «Positiv seksualitet i et flerkulturelt perspektiv», «Sexlyst for småbarnsforeldre» og «Sex for alle: funksjonsvariasjoner og hjelpemidler» for å nevne noen.

Sjekk ut noen av de skeive høydepunktene under.

.

Hva: «Frida Marida with friends: Sexual bridge-building», intervju og performance
Hvor: Litteraturhuset i Oslo
Når: 13. november kl. 20.00

Kroppspositivitet med Frida Marida

Nytfestivalen slår et slag for kroppen, i alle dens former. 13. november klokken 20.00 kan du få med deg intervju med Frida Marida og performance med både dragdronninga selv og hennes venner.

«For mange av oss oppleves samfunnets norm for seksualitet og kropp som smal, kanskje uoppnåelig. Det krever mot å stå opp for deg selv og være den du er, når du egentlig føler for å gjemme deg» skriver Nytfestivalen om arrangementet på sine sider.

Mannen bak Frida Marida er Hani Assaf. Han vokste opp i Libanon og flyttet til Norge i 2017, samme år som han skapte dragpersonligheten Frida Marida.

«Frida er den eneste plattformen som kan akseptere, forstå og verdsette alle mine forskjellige kunstneriske kreasjoner og former, uten grenser eller frykt» sier Assaf om Frida, som reddet ham fra dyp depresjon.

.

Hva: «Polyforhold og ulik lyst», foredrag
Hvor: Litteraturhuset i Oslo
Når: 13. november kl. 14.00

Trøbbel og gleder i polyforhold

Hva innebærer det å være en polyfamilie? Hvordan fungerer det i praksis? Hvordan snakker man med barn om polyamori? Hvilke reaksjoner møter polyamorøse fra familie og samfunn på sin relasjonsform? Og kan alternative parrelasjoner være et alternativ til skilsmisse?

Mimmi er gift, samboer og har barn med Johan, men de er ikke kjærester. Mimmi er kjæreste med Yasmin. Yasmin bor sammen med eksen men er kjæreste med Mimmi. Johan er gift, samboer og har barn med Mimmi, men de er ikke kjærester og Johan dater en annen kvinne.

Om du vil bli litt klokere på polyforhold kan du 13. november klokken 14.00 få med deg arrangementet «Polyforhold og ulik lyst». Hit kommer sex- og relasjonscoach Mimmi Monell, som blant annet har skeive og polyamori som spesialiseringsområder. I tillegg til å være utdannet helsepersonell er hun også kunstner, skribent og sitter i landsstyret i PolyNorge.

Du kan også få med deg foredrag om ulik lyst i parforhold. Hvordan tar du initiativ med sex til partneren din? Hva sier du «ja» eller «nei» til når du ser for deg sexen? «Kommunikasjon er lubrikasjon», som festivalen selv skriver.

.

.

Hva: «Kink og BDSM», foredrag og panelsamtale
Hvor: Litteraturhuset i Oslo
Når: 12. november kl. 20.00

BDSM til folket

Hvis du vil bli bedre kjent med kink og BDSM bør du ta turen til Litteraturhuset i Oslo 12. november klokken 20.00. Her kan du få med deg foredraget «Dominans på ulike måter» og «Kink og BDSM – et univers av muligheter», etterfulgt av panelsamtale.

Det er mange måter å ha sex på og vi har alle noe vi tenner på. Tennes du av å ha kontroll over partneren din? Eller vil du at partneren din skal ha kontrollen over deg? Da bør du få med deg foredraget «Dominans på ulike måter». Her er det plass til både nysgjerrige, nybegynnere og erfarne. Du får informasjon om hva BDSM går ut på og hvordan det går for seg, både med og uten smerte.

Søte kjoler, rollespill, omsorg og mansjetter – kink og BDSM kan være så mangt. I foredraget «Kink og BDSM – et univers av muligheter» kan du bli med på en samtale om kink utenfor stereotypiene, enten du er ute etter overraskelser, inspirasjon eller aha-opplevelser. Du kan sende inn spørsmål anonymt til panelet her.

.

Hva: «Kinky nytelse», workshop
Hvor: Litteraturhuset i Oslo
Når: 14. november kl. 16.00

Kinky nytelse med Hanne Grasmo

Trenger du mer krydder og praksis i sexlivet? Har du allerede en kink, men lurer på hvordan du skal si det? 14. november klokken 16.00 inviterer Nytfestivalen til kinkworkshop med sosiolog, forfatter og sexviter Hanne Grasmo. Her får du en buffet å plukke fra, og kan vise hva du liker, både non-verbalt og gjennom samtaleverktøy.

Grasmo tar med seg sin «koffert-koffert» og innleder med en øvelse hvor du få kjenne på grensene dine, før hun lar deg prøve å sette ord på det som gir deg ekstra nytelse. Kom alene eller ta med deg partner(e).

Det er ifølge Nytfestivalen ikke lagt opp til øvelser med fysisk kontakt, men du kan velge å gjøre dette om du likevel ønsker det.

.

Klikk her å se hele programmet under Nytfestivalen.

.

Powered by Labrador CMS