Booksmart
Booksmart

Siste skoledag

En frisk komedie om livet man skaper seg på videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

TENÅRINGSFILMER MED SKEIVE karakterer er i vinden for tida. «Booksmart» som hadde norsk kinopremiere 21. juni, er en frisk komedie om livet man skaper seg på videregående skole, og hvordan det står i kontrast med livet man egentlig ønsker.

Lesbiske Amy og bestisen Molly har alltid prioritert skolegang foran fest og moro. Siste skoledag får de en åpenbaring om at de har kastet bort ungdomsårene sine, og bestemmer seg for å bruke kvelden til å ta igjen fire år uten festing. En av Amys mål for kvelden er å snakke med jenta hun har vært hemmelig forelsket gjennom hele skoletida.

Filmen er regidebuten til skuespilleren Olivia Wilde, og den har allerede blitt en enorm snakkis siden premieren i USA i mai. Filmen hylles som en av de smartere tenåringsfilmene de siste årene, og sammenlignes med nyere klassikere som «Superbad».

Wilde sier hun ble motivert til å lage filmen fordi hun i sin egen ungdomstid savnet tenåringsfilmer som handlet om jenter som gjorde noe annet enn å løpe etter gutter. «Booksmart» er også mer opptatt av å skildre vennskap enn forhold. Den roses også for at Amys legning ikke er den mest sentrale delen av personligheten hennes. I «Booksmart» får hun lov til å være en mer kompleks karakter. Skuespilleren Beanie Feldstein som spiller Molly og selv er skeiv, har sagt til nettmagasinet Page Six at hun tok rollen fordi dette var filmen hun selv ville ha ønsket å se: «Når vi snakker om vennene våre som identifiserer seg som skeive, så er det skeive den femte – om ikke den femtende – tingen du forteller om dem. Det er aldri den første tingen du forteller i virkeligheten. Jeg synes det er spennende å få lage en slik film, og det er en av dens styrker.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS