SKEIVT KULTURÅR

I 2004 begynte Akkai Padmashali i en transorganisasjon som arbeider med seksuelle minoriteter som selger sex. Ti år senere grunnla hun Ondede, en slags paraplyorganisasjon for grupper og bevegelser som arbeider for rettighetene til barn, kvinner og seksuelle minoriteter i India.

’’ Jeg har ikke mer å skjule

I august kommer en av Indias mest kjente lhbt+aktivister til Bergen for å fortelle om livet sitt. – Jeg var tigger og sexarbeider. Det gjorde meg så sint, sier Akkai Padmashali. Blikk har besøkt henne hjemme i Bangalore.

Publisert

JEG GÅR AV T-BANEN på endestasjonen Baiyyapanahalli helt øst i Bangalore. Byen er Indias tredje største med omlag 8,5 millioner innbyggere. Jeg går de 15 minuttene til kontoret til organisasjonen Ondede for å møte Akkai Padmashali, en av Indias mest kjente lhbt+aktivister, grunnlegger av Ondede, foredragsholder, sanger og forfatter av boka «A small step in a long journey», som nylig er oversatt til engelsk.

Ved oppgangen til nabobygningen står en mann midt i 20-årene, med armene i kors, iført solbriller. Han spør meg hvor jeg skal. «Til en venn», svarer jeg, og som om han har skjønt hvem hun er, nikker han i retning av bygningen som straks etter ganske riktig viser seg å være den jeg skal til.

Ondede holder til i 2. etasje i en turkisblå boligblokk, og snart vinker hun til meg på ekte Romeo og Julie-vis fra verandaen. Blikk har bedt om et intervju i forkant av foredraget hun skal holde i Bergen 30. august på den tverrfaglige internasjonale konferansen «Why (Queer) History Matters: The Politics of History».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS