Wax Wings og NIMMO.
Wax Wings og NIMMO.

HOMOPOPAGANDA

Månedens musikalske anbefalinger.

Publisert

Hva er skeiv musikk? Kast alle ideer over bord. Skeive toner er de som trenger seg inn i øret ditt og griper rundt sjelen din. Akkurat din sjel. Du henter det du trenger, uavhengig av artistens orientering. Det er selve magien i musikk, og noen ganger ender låtene opp som homopopaganda. Musikk til kamp, sex, kjærlighet og trøst. Her er månedens anbefalinger.

Wax Wings feat. NIMMO: «Reclaim Me»

Nytt fra kred- og queer-klubben HE.SHE.THEY og deres nye plateselskap. Edgy, skeiv og en heseblesende og ekstatisk fest.

Dagny: «Bye Bye Baby»

Dette er pop på sitt aller beste. Deilig melankoli og hjerte/smerte pakket inn i drømmende og pulserende rytmer. «Yeah, you can say what’s on your mind/But I can’t let my body let your body in/’Cause my heart couldn’t take another bullet if it hit again». Nesten så man lengter etter hjertesorg …

Róisín Murphy: «Jealousy»

Popdronninga og queer-ikonet Róisín Murphy har ikke ligget på latsida under koronaen. I tillegg til å kringkaste fantastiske hjemmekonserter, slapp hun nylig albumet «Róisín Machine». Skal vi lage fest? Róisín har musikken, hvem har ecstasy?

Orville Peck: «Fancy»

Vår favoritt queer cowboy gjør en versjon av Bobbie Gentrys legendariske låt om en mor som pimper dattera til rike menn. I Pecks versjon blir «Fancy» en sår og vakker queer-historie.

Bergeton: «Miami Murder»

Bergeton er bedre kjent som Teloch og som gitarist i black metal-bandet Mayhem, men musikeren har mer å by på. «Miami Murder» er lyden av en stilfull film som skjuler noe skummelt under overflaten. Kan også beskrives som Italo-disco som trasker av gårde med beina i sirup. Skrekkblandet fryd!

Powered by Labrador CMS