Bernies votter

Inntil for en uke siden levde Jen Ellis et stille og rolig liv, med sin partner, Liz, og datteren deres. Så smalt det i innboksen. Tusenvis av mailer fra folk som ville ha vottene hun hadde strikket til Bernie Sanders.

Publisert

Bildet av Bernie Sanders sittende på en stol med trauste strikkavotter under innsettelsen av Joe Biden og Kamala Harris gikk som en viral farsott. I løpet av få timer etter at bildet ble publisert fikk Ellis tusenvis av mailer med forespørsler om intervju, oppskrift på Bernies votter og om de kunne kjøpe dem hos henne.

Ellis sier til The Advocate at hun ikke visste at Bernie hadde på seg vottene hun hadde strikket til han fordi hun var på jobb som lærer på en skole i Vermont under innsettelsesseremonien.

Hun ga vottene til Bernie Sanders etter at han tapte nominasjonen mot Hillary Clinton i 2016. Ellis datter er i en barnehage som er eid av Bernie Sanders svigerdatter, Liza Driscoll.

­­– Jeg syns det var synd at han tapte nominasjonen, selv om jeg liker Hillary Clinton. Jeg er en stor tilhenger av Bernies politikk. Som lærer ser jeg hvordan veldig mange sliter i hverdagen. Folk trenger stipender og gratis skolegang for å få endene til å møtes. Dette er saker Bernie har kjempet for, sier Ellis, og forteller at hun sendte han vottene med en beskjed om å stille også neste valg.

Bernie Sanders stilte til valg i 2020, men tapte nominasjonskampen mot Joe Biden. Selv om Bernie ikke ble demokratenes kandidat feiret Ellis den nye presidenten og visepresidenten sammen med familien.

Jen Ellis forteller at hennes 5-årige datter for første gang får se presidenten på tv.

– Vi har skjermet henne fra Trump så mye som mulig. Jeg er 42 år og det er så fantastisk å kunne vise min datter at en kvinne blir visepresident. Jeg skulle ønske det var Kamala Harris som ble president, men jeg har også sans for Joe Biden, sier Ellis.

Strikk vottene til Bernie Sanders

Last ned mønsteret som pdf her: Vermont's Finest (Bernie's Mittens)Powered by Labrador CMS