I forestillingen «Handle with care» som spilles i Bærum Kulturhus fra 19. til 23. november blir du berørt av dansekunstner Karstein Solli.

Karstein Solli har gjennom en lang karriere dedikert seg til å skape og forske på kunst for barn og unge, i tillegg til å skape og å være utøvende i en rekke prosjekter rettet mot et voksent publikum. Nå er han aktuell med forestillingen «Handle with care».

– Gjennom hele livet er berøring en forutsetning for at vi skal finne vår plass i fellesskapet. «Handle with Care» undersøker den doble betydningen av berøring, som fysisk fenomen. Hva er kunsten å berøre sitt publikum? spør Solli.

– Men det handler om berøring. Det er jo noe som skremmer det moderne mennesket, er det ikke?
– Jo, du har nok rett i det. For min del handler denne forestillingen både om fysisk berøring – men også om det tekniske ved berøring, som er noe vi jobber mye med i dansen. Der er det mye teknisk berøring i form av massasje og øvelser. Jeg har reflektert mye rundt effekten av den typen berøring. Har den en betydning? spør han og forteller at han også ser på berøring i en overført betydning.

– Det handler vel så mye om hvordan jeg som utøver kan berøre mitt publikum. Det tar jeg også opp i et eget seminar som er knyttet til forestillingene. Da har jeg invitert forskjellige fagfolk som skal si noe om berøring, samt at jeg deler mine erfaringer fra mitt ståsted.

Seminaret går av stabelen i Bærum Kulturhus fredag 21. november kl 15 til 18. I tillegg til Karstein Solli kommer Gunn Engelsrud, professor i helsefagvitenskap og leder for Seksjon for kroppsøving og pedagogikk ved Idrettshøyskolen, Ann-Hege Lorvik Waterhouse, førstelektor i forming, kunst og håndverk ved institutt for barnehagelærerutdannig, fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Audun Myskja, faglig leder for Senter for Livshjelp, overlege og spesialist i allmennmedisin. Fellow i nevrologisk musikkterapi, sertifisert tomatiskonsulent, forfatter og musiker.

Forestillingen «Handle with care» tematiserer også berøring sett i lys av ulike kulturers skikker, sosial bakgrunn, kjønn, seksualitet og alder. Berøring, som ofte et positivt fortegn, kan også spenne fra det gode til det onde, og fra lyst til smerte.
– «Handle with Care» er både humoristisk og med et eksistensielt alvor, noe som kjennetegner forestillingene mine.

Forestillingene tar utgangspunkt i levd liv og tar publikum med på en sanselig, gjenkjennelig og nær opplevelse, i tett samarbeid med videokunstneren Sabina Jacobsson.

Solli selv kan best beskrives som en kameleon. Han har bakgrunn fra teater, men endte opp i dansefeltet. Selv er han ikke så opptatt å skille mellom uttrykksformene.
– For meg er det ikke viktig at det enten er dans eller teater. Jeg har fått en plass innen dans, og det er flott for min del, men jeg gjør fortsatt det jeg alltid har gjort: skriver tekster, danser, bruker lyd og uttrykker meg visuelt. Jeg liker å benytte meg av mange ulike uttrykksformer. Jeg er jo egentlig en anarkist.

«Handle with care» har urpremiere onsdag 19. november kl 19 i Bærum Kulturhus, Claude Monets allé 27, 1337 Sandvika.

Mer info om forestillingen og seminar finner du her: Karstein Solli «Handle with care»