Best uten barn?

«Livet er best uten barn. Eller?» spør FRI på Skeiv debatt-kveld på Uhørt i Oslo tirsdag 20. februar.

Publisert

«Familie» skal være det overordnede temaet for Pride 2018, og gjennom våren skal FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, utforske begrepet.

«Barnefri! Livet er best uten barn. Eller?» spør derfor FRI når de inviterer til årets første Skeiv debatt-kveld på utestedet Uhørt i Oslo tirsdag 20. februar.

Her er litt om premissene for debatten, slik arrangørene selv formulerer det:

«Skeiv debatt #1 begynner året med å løfte fram de av oss som frivillig har familier uten barn, og som er glade for det. Lever man sammen som mann og kvinne, er veien kort til «mor og far», og forventningene om barn så sterk at familieforøkelse nærmest ikke er et aktivt valg. Mange av oss skeive har levd i forhold som ser annerledes ut, har levd gode barnefrie liv og har sluppet unna maset om barn. Men etter hvert som rettigheter og teknologi har vært i utvikling, har forventningene til oss og våre familier også blitt endret. Da reiser plutselig nye spørsmål seg: Hva er egentlig en familie uten barn? Har livet mening uten små kopier av en selv? Er det egoistisk å velge et liv uten? Hvorfor heter det «barnløs» og ikke «barnefri»? Og hvorfor snakker vi om å «velge vekk barn» i stedet for å «velge å få barn»?»

Skeiv debatt, FRI, 20. februar kl. 18–21. Uhørt!, Torggata 11, Strøget passasjen, Oslo.

Mer info: FRI på Facebook