Marita Matthews Holmeset-Varpe. Foto: Oslo Pride.
Marita Matthews Holmeset-Varpe. Foto: Oslo Pride.

Bidra til Pride House i Oslo

Ønsker du å bidra til Pride House 2019? – Vi ønsker å vise frem bredden i det skeive miljøet! Ingen forslag er for små eller smale, sier Marita Matthews Holmeset-Varpe, fagsjef i Pride House-gruppa.

Publisert

Ønsker du å bidra til Pride House 2019? – Vi ønsker å vise frem bredden i det skeive miljøet. Ingen forslag er for små eller smale, sier Marita Matthews Holmeset-Varpe, fagsjef i Pride House-gruppa.

Pride House-programmet under Oslo Pride 2019 fylles av et mangfold av skeive, politiske debatter, foredrag, workshops og kultur.

– For andre år på rad samler Oslo Pride Pride Art og Pride House under samme tak på Youngstorget. Og i år lager vi et enda større festivalområde enn i fjor. I 2019 lager Oslo Pride et enda større festivalområde på og vi ønsker bidrag fra hele det skeive miljøet, sier Marita Matthews Holmeset-Varpe, fagsjef i Pride House-gruppa i Oslo Pride, og politisk nestleder i FRI Oslo og Akershus.  

Sammen med en rekke andre frivillige jobber Holmeset-Varpe nå med å sette sammen Pride House-programmet - som hvert år skapes av folk, organisasjoner og andre aktører i og rundt det skeive miljøet.

Meninger skal brynes på hverandre.

– Pride House er Norges største arena for skeiv debatt, kultur og politikk. I fjor hadde vi over 80 ulike arrangement på programmet. Og i år skal vi igjen skape rom for et stort meningsmangfold i alt fra politikk til litteratur og kultur, sier Holmeset-Varpe.

Et av Oslo Prides mål med Pride House er å skape en arena for små stemmer som sjelden blir hørt. Pride House skal være en arena som gjør det mulig for alle å sette agendaen, også de mindre aktørene.

Transinkluderende og antirasistisk grunnholdning

– Samtidig som vi skal bryne våre meninger på hverandre, har vi også et ansvar for at det identitetsskapende arbeidet og de rettighetene vi har kjempet frem over tid ikke settes i revers. Det betyr at grunnholdningen i Oslo Pride er at vi skal skape et program som er transinkluderende og antirasistisk, sier Holmeset-Varpe.

– Pride House har også en viktig funksjon i en tid hvor homofobi og nynazisme blir mer og mer synlig og verbalt. Vi har alle et ansvar for å stå opp mot holdninger som gir grobunn for hat verden rundt og i Norge.

Markerer Stonewall-opprøret

– Dessuten er det i år 50 år siden Stonewall-opprøret i New York, et opprør som av mange regnes som starten på den moderne skeive rettighetskampen. Pride-markeringer verden rundt har et felles opphav i opprør. Så i år ønsker vi spesielt bidrag som tar for seg historien om vår kamp for å kunne være som vi er, leve våre liv som vi ønsker, og å være stolt av det. Det ønsker vi å ha med hele den skeive bevegelsen på å markere, avslutter Holmeset-Varpe.

Ønsker du eller din organisasjon å bidra til programmet? Info: Innmeldingsskjema