Håkon Kornstad.
Håkon Kornstad.

Håkon Kornstad-konsert direkte fra studio

Torsdag 17. desember inviterer platebutikken Big Dipper i Oslo til konsert med Håkon Kornstad.

Publisert

Sagt om «Out of the Loop»

«Musikken her er et usedvanlig velkomment avbrekk fra hverdagen. Jeg har hørt på albumet hver dag i et par uker nå. Det løfter stemningen i en grå og trist tid. Tonen i saksofonen er uendelig vakker, låtene har noen sublime melodiske føringer, som utgangspunkt for livgivende improvisasjoner. De åtte sporene har en gjennomgående reflektert, neste sakral stemning, kanskje inspirert av omgivelsene i kirkerommet», skriver Dagsavisens anmelder.

«Vi er alle mer eller mindre ute av loopen nå, men Kornstads vakre album gjør situasjonen mer utholdelig», mener Stemmegaffels anmelder.

Platebutikken Big Dipper i Oslo er kjent for å arrangere konserter i ny og ne. I et år der konsertaktiviteten har vært minimal har det absolutt ikke manglet på fantastisk musikk den entusiastiske platebutikken gjerne skulle ha tatt tak i og vist frem for publikum.

Big Dipper hevder at Håkon Kornstad med det nye albumet «Out of the Loop» har levert et av de beste albumene i år. Og nettopp derfor måtte de finne på noe.

Torsdag 17. desember kl. 20 blir det derfor konsert med Håkon Kornstad direkte fra hans studio. Konserten strømmes på facebook.com/bigdipperoslo

«Håkon Kornstad står bak en av våre favorittutgivelser i år. Hans «Out of the Loop» er et steg tilbake i Jazzen for Kornstad som i tillegg til å være en av våre fremste saxofonister også har tatt utdanning i operasang, noe som har preget de to siste soloplatene hans. «Out of the Loop» ble til i prosessen med å sammenstille de tre solo saxofon-platene «Dwell Time» (2009), «Symphonies in my Head» (2011) og «Live in Sarajevo» (2015) til en samleskive. Ideen om å lage noe mer musikk ble til i Sofienberg kirke der opptakene til plata ble til, kort tid etterpå (i mars) ble da landet nedstengt og Kornstad flyttet inn i sitt hjemmestudio hvor han ferdigstilte plata og holdt en serie uforglemmelige strømmekonserter. Håkon var faktisk en av de aller første som gjorde strømmekonsert under pandemi-våren 2020 og skaffet seg et stort og lydhørt publikum som lot seg imponere av de store mengdene musikk som bor i denne mannen. I samspill med seg selv, der han looper sammen saxofonsporene og også bruker saxen som rytmeinstrument er det virkelig et helt unikt uttrykk som har oppstått. «Out of the Loop» er en av de vakreste platene du får høre i år, ren og skjær ambientbalsam for tynnslitte julenerver og leveres med 100% gåsehudgaranti. Dette er altså en dobbel Lp, der den nye plata utgjør Lp 1 og samlealbumet LP 2. I så måte også en perfekt introduksjon til deg som ikke har noe stort forhold til Kornstad fra før» skriver Big Dipper på sin Facebookside.

Konserten ser du her: facebook.com/bigdipperoslo

Powered by Labrador CMS