Bikini Kill samarbeidet med Joan Jett om «Rebel Girl», som ble punkbandets største hit. Her Hanna og Jett på scenen i 1994.
Bikini Kill samarbeidet med Joan Jett om «Rebel Girl», som ble punkbandets største hit. Her Hanna og Jett på scenen i 1994.

Reuion for Bikini Kill

På 90-tallet briljerte det biseksuelle feministikonet Kathleen Hanna i Bikini Kill. Nå spiller punkbandet sammen igjen for første gang på 22 år. I juni har de to konserter i London.

Publisert Sist oppdatert

Aktivisten Kathleen Hanna (51) fikk feminismen inn med morsmelka og ble på 1990-tallet et stort forbilde for en helt ny generasjon feminister over hele verden. Tidlig i sin fanzine-karriere var hun opptatt av sexisme og vold mot kvinner, og bestemte seg for å si sin mening om dette med «spoken-word»- opptredener. Hun holdt på med dette en stund, uten å få verken respons eller publikum. Frustrerende nok for Hanna som hadde mye på hjertet, men aldri syntes hun ble hørt.

I en samtale med en av sine favoritt- forfattere; Kathy Acker, ble hun rådet til å starte et band i stedet. Acker mente det ville gi henne mye mer innflytelse. Unge Hanna startet umiddelbart sitt første band Amy Carter sammen med to kunststudentvenner; Heidi Arbogast og Tammy Rae Carter. Etter en periode med turneer med hennes andre band, Viva Knieval, reiste hun tilbake til hjembyen Olympia. Her startet hun et samarbeid med Tobi Vail etter å ha sett henne på konsert med bandet The Go Team. Hanna fant også ut at Vail var redaktør av Jigsaw, en feministzine hun elsket.

Revolution girl style now

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her