The Lady and the Dale

Spennende, vill og skeiv dokumentarserie på HBO Nordic.

Publisert Sist oppdatert

Dokumentarserien «Tiger King» på Netflix fikk en hel verden til å måpe. Seriens hovedperson Joe Exotic serverte et liv utenfor normen, fylt med ektemenn, meth, tigre og drapstrusler – som til slutt sendte ham bak lås og slå.

Mandag 1. februar er det premiere på «The Lady and the Dale» på HBO Nordic. Nok en dokumentarserie som kan få publikum til å måpe.

I serien får vi et møte med den karismatiske gründeren og svindleren Elizabeth Carmichael. Hun var en enestående entreprenør og profesjonell bondefanger, som under oljekrisen på 70-tallet ble kjent for sin unike markedsføring av bilen The Dale, som hadde tre hjul og bensinsparende motor.

The Lady and the Dale.
The Lady and the Dale.

Men alt er ikke som det skal være under bilens panser, ei heller bak fasaden Elizabeth Carmichael har bygget. Da det ble avslørt at Elizabeth Carmichael en gang gikk under navnet Jerry Dean Michael og hadde en fortid som småsvindler og var ettersøkt for pengeforfalsking, var det en gullgruve for pressen og det skortet ikke på transfobe overskrifter og presseoppslag.

At Elizabeth Carmichael var en svindler legges det ikke skjul på. Men seriens produsenter viser også mennesket Elizabeth Carmichael. Regissør Zackary Drucker, som selv er trans, har tidligere jobbet med blant annet den prisbelønte serien «Transparent», hvor «The Lady and the Dale»-produsent Jay Duplass spilte en av hovedrollene.

«The Lady and the Dale» har fått gode kritikker. NRKs anmelder kaller serien «Et spinnvilt stykke amerikansk bilhistorie» og triller en femmer på terningen.

Finansavisens anmelder mener serien er verdt og se, og skriver «Her får vi ikke bare servert et ensporet fokus på de kriminelle handlingene som legger grunnlaget for serien, men belyser en sterk familiekvinne på en tid med store vanskeligheter for transseksuelle.»

«The Lady and the Dale» vises på HBO Nordic.

Powered by Labrador CMS