Oslo/Fusion inviterer til førpremiere på «Battle of the Sexes» fredag 15. desember. Blikk har møtt tennislegenden Billie Jean King og skuespiller Emma Stone.

Billie Jean King ble et feministisk ikon da hun utklasset den selverklærte mannssjåvinisten Bobby Riggs som ville vise at kvinner ikke var like gode i idrett som
menn, og derfor ikke fortjente å få betalt det samme
Billie Jean King ble et feministisk ikon da hun utklasset den selverklærte mannssjåvinisten Bobby Riggs som ville vise at kvinner ikke var like gode i idrett som menn, og derfor ikke fortjente å få betalt det samme

Billie Jean Kings kamp

Filmen om verdens mest berømte tenniskamp, «Battle of the Sexes», har norsk førpremiere fredag 15. desember. Blikk traff Billie Jean King, og Emma Stone som spiller den lesbiske tennislegenden, i London.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske storfilmen «Battle of the Sexes» gjenskaper tennisikonet Billie Jean Kings legendariske match mot Bobby Riggs i 1973. Kampen ble sett av 50 millioner tv-seere i Amerika og 90 millioner på verdensbasis. Nå er filmen som også skildrer Kings vanskeligheter med å akseptere at hun er lesbisk, blant Oscar-favorittene.

– Det var skremmende å skulle spille en kjent person som fortsatt er i live, og som er briljant på så mange måter, sier Oscar-vinner Emma Stone (28), som spiller Billie Jean King i filmen.

Trengte avstand

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS