Billy Dee Williams (t.h.) har spilt rollen som Lando Calrissian i Star Wars filmene siden «The Empire Strikes Back» i 1980.
Billy Dee Williams (t.h.) har spilt rollen som Lando Calrissian i Star Wars filmene siden «The Empire Strikes Back» i 1980.

Flytende i Star Wars

Skuespilleren Billy Dee Williams (82) kom nylig ut som kjønnsflytende.

Publisert Sist oppdatert

Les også

Skuespilleren Billy Dee Williams kom nylig ut som kjønnsflytende. 82-åringen spiller Lando Calrissian i «Star Wars: Episode IX – the Rise of Skywalker», som nylig hadde norsk kinopremiere.

I et intervju med magasinet Esquire i november omtalte han seg selv med både mannlige og kvinnelige pronomen. «Jeg har aldri forsøkt å være noen andre enn meg selv. Jeg anser meg for å være en ganske fargerik person som ikke tar ham eller henne for seriøst. Jeg bruker ‘ham’ og ‘henne’ fordi jeg ser på meg selv som både feminin og maskulin. Jeg er en veldig myk person, og jeg er ikke redd for å vise den siden av meg».

Det er ikke bare Williams som er skeiv Star Wars- universet. Da filmen «Solo: A Star Wars Story» kom i 2018, sier manusforfatteren Jonathan Kasdan at Lando Calrissian, som i denne filmen ble spilt av Donald Glover, er panfil. Glover bekreftet dette også selv til Entertainment Weekly.

«Det er så mange ting å ha sex med. Seriøst, jeg synes ikke det er så rart. Lando Calrissian legger jo an på alle, jeg mener, hva som helst. Han er litt 70-talls swinger. Jeg synes ikke det er rart fordi i verdensrommet er jo alt åpent. Det er ikke bare gutter eller jenter, det er alt.» Calrissians seksuelle preferanser retter seg mot både menn, kvinner og androider, noe manuset i «Solo» ser ut til å bekrefte. Kasdan sier at det alltid har vært mye undertekst i portretteringen av karakteren, både når Glover og Williams har portrettert ham: «Jeg ville likt å få en mer eksplisitt lhbt-karakter i Star Wars-universet. Jeg synes virkelig det er på tide, og jeg elsker den flytende delen av det».

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, regissert av J.J. Abrams, hadde verdenspremiere 18. desember 2019.

Powered by Labrador CMS