Bli kjent med andre skeive studenter

Publisert

FRI Oslo og Akershus og Skeivt studentforum ønsker velkommen til skeiv fadderdag i Tøyenparken fredag 26. august. FRI Oslo og Akershus og Skeivt studentforum inviterer til grilling og leker i parken, og senere på kvelden skeiv pub-til-pub-runde i hovedstaden. Maja Brun Hustad fra FRI OA lanserte ideen, etter et uttalt ønske fra flere studenter om et ikke-streit faddertilbud.– Så vidt jeg vet er det første gangen vi prøver noe sånt. Det er flere som har ytret ønske et slikt tilbud, sier Brun Hustad til Blikk Nett.

Alkoholfri start

Fadderdagen starter med et alkoholfritt tilbud i Tøyenparken.– Vi ønsker å inkludere så mange som mulig og vil ikke at folk skal føle noe drikkepress, sier Brun Hustad. – I parken blir det grilling, kleine bli-kjent-leker og klubb, som seg hør og bør, sier hun. Utpå kvelden starter pub-til-pub-runden på César Bar og Café. De første utestedene de kommer til å besøke, er utesteder med 18-årsgrense slik at flest mulig kan være med, forklarer hun. Brun Hustad studerer selv sosialt arbeid ved VID vitenskapelige høgskole og gleder seg til arrangementet.– Bli med og bli kjent med andre skeive studenter og nykommere til byen, sier hun.

Trenger ikke være ny student

Du må ikke være ny student for å møte opp på den skeive fadderdagen. Du trenger ikke engang å studere. Det holder at du er ny i byen og nysgjerrig, opplyser Brun Hustad.– Arrangementet er åpent og alle er velkomne. Skeive som har vært i byen en stund må gjerne komme de også, sier hun. FRI OA og Skeivt studentforum er i disse dager travelt opptatt med å henge opp plakater om arrangementet rundt om på de forskjellige skolene i Oslo. Hovedplattformen for arrangementet er likevel Facebook, hvor man kan melde seg på og finne kontaktinfo.– Du trenger ikke å melde deg på for å møte opp, men det er bare positivt om folk gjør det. Da får vi litt bedre oversikt over hvor mange som kommer, sier hun.

En dag uten homofobi

Lederen i Skeivt studentforum, Lara Okafor, setter pris på det gode samarbeidet med FRI OA og gleder seg til en åpen dag uten homofobi.– Det er veldig fint å ha en dag hvor man kan bli kjent med nye folk i trygge rammer, og hvor man kan slippe unna «mikroaggresjoner». På vanlige faddertilstelninger risikerer man å møte på homofobi. Her er det lagt opp til at man skal få være den man er uten å måtte støte på fordommer, sier Okafor. For påmelding på Facebook, se: Skeiv fadderdag 2016