Disco, løsbart og drag

Fire Club henter Horse Meat Disco til Oslo Camping fredag 14. september.

Publisert

Londonklubben Horse Meat Disco har i løpet av sine 14 leveår sørget for trygge møteplasser for skeive og ny interesse for discoens magiske medisin. Fredag 14. september setter klubben kursen mot Oslo Camping.

Fire Club har en tradisjon for å hente noen av de heiteste discjockeyene til Oslo og hovedstadens dansegulv. Sist var det Andy Butler fra Hercules & Love Affair på Oslo Camping i Møllergata. Fredag 14. september er det klubben Horse Meat Disco sin tur.

Horse Meat Disco startet for 14 år siden i en kjeller i Londons Chinatown av James Hillard og Jim Stanton. Målet var å skape en trygg arena for den skeive undergrunnen. Klubben ble fort en suksess.

Suksessen kom takket være klubbens faste djs James Hillard, Jim Stanton, Severino og Luke Howard. Fjorten år senere flokker danseglade til søndagsklubben på Eagle London; bamser, dragqueens og lærhomser i skjønn forening og lesber iført løsbart.

Klubbens djs spiller primært god gammel og morsom disco, gjerne av den kinky typen. Hele atmosfæren er upretensiøst, men likevel så vilt du selv ønsker det skal være.

Horse Meat Discos suksess skyldes blant annet jungeltelegrafen og norske djs som Strangefruit, Prins Thomas og Todd Terje har spilt på den nå legendariske søndagsklubben, i tillegg til skeive favoritter som Tasty Tim og Princess Julia.

Horse Meat Disco slapp sin første samleplate med discogull i 2009. Albumet byr på en mildt sagt eklektisk blanding discogull, fra «(Got My) Dancing Shoes» av Plaza til «Hupendi Muziki Wangu (You Don’t Like My Music?)» med KID, som er et godt eksempel på klubbens musikkpolicy.

De fulgte opp med Horse Meat Disco II i 2010 og den siste var Horse Meat Disco IV i 2014.

Klubbens djs har også remikset en rekke artister, men det er disco fra den skeive gullalderen som sitter i hovedsetet når Horse Meat Disco inviterer til fest.

I et intervju med Resident Advisor forklarer James Hillard: «I'm not that rigid but I would generally say that the best music comes from between '76 and '84.»

Info: Fire Club presenterer Horse Meat Disco

Fra Horse Meat Disco Vogue Ball 2006

Sjekk Horse Meat Disco på CRSSD Festival i 2017