DritFLINKe folk

Publisert

FLINK er et kunst- og klubbprosjekt hvor de flinke får slippe seg løs i et messy og uperfekt rom for performance og dansing. FLINK består av en brokete forsamling mennesker, med Matt og Kirsty fra Australia og Chris og Wenche fra Trøndelag. Matt og Wenche er for mange kjent som duoen bak de populære Upopulær-festene som satte Oslo på hodet for noen år tilbake. Nå har de altså gått i kompaniskap med Kirsty og Chris og arrangerer FLINK-fester på Oslos storstue for queeraktiviteter, Maksitaksi. I anledning FLINK #3 tok Blikk en prat med FLINK-folkene – og konseptuelle som de er, kom svarene som kollektive uttalelser.

– Hvor FLINK er dere egentlig?

– Vi er ganske FLINK, og ikke bare til å fikse parties. Vi var alle de flinkeste i klassen, og er selvsagt like flink den dag idag. Vi streber hver dag for å bli flinkere, så vi har mye å gå på enda.

– Hvorfor er det viktig å være FLINK?

– Det er kult, og det har blitt veldig viktig å ha en fin fasade, ikke sant? Altså du SKAL være flink og ha det perfekte liv. Og vi vil selvsagt IKKE skille oss ut. Viktig også å høre ofte hvor FLINK man er, for å få det bekreftet.

– Hvem er FLINKe?

– Vi er. Vi er en perfekt bukett bestående av et internasjonalt team: Matt og Kirsty fra Australia og Chris (Chlamydia) og Wenche fra Trøndelag. Og alle de kunstnerne vi henter inn, de er FLINKe også. Vi har jo lang erfaring med slik party-fiksing i Norge, rundt om i Europa og i Australia, så hvordan ellers burde vi være?

– Hvordan blir man FLINK?

– Haha, en blir flink av å ikke strebe etter å være så jævlig perfekt og FLINK. Du får komme på FLINK #03 og lære av oss om du vil. Alle er velkommen!

– Dette er siste festen før sommeren, men har dere FLINKe planer etter sommeren?

– Om vi overlever sommerferien ja. Vi tenker på FLINK #04 til høsten, med nye FLINKe kunstnere. Og vi prater om muligheter for utvidelse av konseptet, mini-FLINKs, nye samarbeid - vi er FLINK på samarbeid også- og andre ting. Vi er så glad for at det har gått så bra med FLINK#01 & #02, i FLINK-crewet og Maksitaksi folka, og spesielt i alle som kom og slo seg løs og festet med oss. Vi har det så gøy selv, det er jo bare å fortsette! FLINK #3 går av stabelen lørdag 28. mai på Maksitaksi og det blir konsert med Aukra, en elektronika- og søsken-duo med opphav i Norge og Sverige. Aukra forener egendesignet kostymer med pulserende elektro og intimpolitiske tekster i sine performances. De har spilt rundt om i Europa siden 2011 og har i Norge tidligere opptrådt på bland annet Pstereo-festivalen og Kunsthall Landmark.I løpet av 2015 har elektro-duoen sluppet to nye singler. Først slapp de låta og musikkvideoen «Beast», som ble prisbelønt. Deretter slapp de singelen «Sane», som er co-produsert av den svenske rapartisten YEMI. I Sommer kan du se dem på Oslo Pride, men deres alle første spilling i Oslo skjer hos FLINK. Det blir også performance av Berlinbaserte Alex Alvina Chamberland, en svensk/amerikansk performance-kunster med master/mistress-grad om <trans feminine sisterhood>. Alex Alvinas performance-virksomhet baseres på eksplosivitet, intensitet, musikk, vokal, stillhet, maksimalisme, og (trans)femininitet. Fra scener i Berlin, Paris, New York, San Francisco, London, med mer kommer hun til Oslo for å spille for første gang på FLINK! FLINKs resident djs og queer-promo-duo W+M har presentert klubbkvelder og fester i Norge og Europa siden 2006. De er mest kjent fra konseptene Upopulær! og FYC/Fuck Yeah Cuntchitas. Denne gangen har de med seg dj Wahine (UK) som tar med en minnepinne fylt av fresh-off- the-streets-of-London-låter. Sammen vil de sørge for upretensiøs moro på dansegulvet med et utvalg av undergrunnens fineste elektro og rap blandet med verdens mest dansbar remix-pop, hip-hop, R&B. Tema for kvelden er cheerleaders og FLINK resident dj og musikk-kuratør Chlamydia Lunch strever hardt for at kveldens tema reflekteres på dansegulvet. Ingen FLINK-fest uten en vert. Kveldens vert er Kirsty Kross, kjent fra klubbkvelder og fester i Australia og Berlin siden 2000. Hun ble kjent i Berlins klubbscene med performancegruppen Team Plastique og på FLINK sørger hun for at moroa lever videre. FLINK #03, lørdag 28. mai, kl. 22, kr. 50, aldersgrense 20 år. Maksitaksi, St. Olavs gate 23.  

Powered by Labrador CMS