Dronninga av Castro

Publisert

Lørdag 21. mars åpner Fire Club sesongen på Stratos. Denne kvelden har klubben også en Castro Club Bar og legendariske dj Heidi spiller Castro-hits. Hovedstadens mest legendariske homoklubb må sies å være Club Castro som lå på Sehesteds plass, veg i vegg med utestedet som nå heter Elsker. Club Castro åpnet dørene i mai 1998 og i løpet av kort tid ble det klubben alle skeive gikk på, sammen med klubbgjengere av alle filarter. Inspirasjonen kom fra klubber i det store utland, som Heaven og Trade i London og iT i Amsterdam. Store klubber som samlet homomiljøet på dansegulvet hvor kjente djs pumpet høytalerne full av hard house, hard NRG og techno. Så også på Club Castro i Oslo hvor klubbfolket kjørte på med utagerende festing og lange netter frem til dørene stengte i 2002. En av Club Castros mest kjente djs og personligheter heter Heidi Holm, mest kjent som dj Heidi. Blikk Nett møtte dronninga av Club Castro i anledning helgens Fire Club hvor dj Heidi skal ta de skeive med på en tidsreise tilbake til den gang da alt var lov.

Dj Heidi spilte

sin første plate på klubb for 26 år siden. Året var 1989 og stedet var Kaare Hansen i Oslo.– Kaare Hansen var den første houseklubben i Oslo og jeg maste meg til en spillejobb fordi jeg mente jeg kunne gjøre en bedre jobb enn han som var dj. Etter mye mas fikk jeg lov, men da måtte jeg ringe alle vennene mine for å låne plater, hahaha. Siden den gang har jeg spilt. Veien fra Kaare Hansen gikk til andre klubber som Comeback og Kreml. Men så ble Holm lei av å farte med platebagen rundt på forskjellige klubber og takket ja til å jobbe i det norske fergeselskapet Color Line på båten Color Festival.– Det var der jeg traff og ble god venn med Cårejånni Enderud, en av landets mest kjente dragartister, som hadde show om bord. Det var i 1997 tror jeg. Jeg traff også Hallgeir Gjerdet, som med en gang sa at jeg måtte komme å spille på det nye utestedet han skulle åpne, Club Castro. Så da gjorde jeg det.

Club Castro

klarte å bli et begrep i homomiljøet og i klubbmiljøet, og den hedonistiske festingen og stemningen snakkes om den dag i dag. Noen av historiene fra den gang da har også blitt rene urbane myter.– Det var mye galskap i Oslo på den tiden, men det jeg husker best fra Club Castro var den spesielle stemningen. Det var også stor åpenhet og det spilte ingen rolle hva du var, hvordan du så ut eller hva du tente på. Så lenge du var der for å ha det lekkert, så var du innafor. Det var som å komme hjem for dj Heidi, til tross for at hun var og fortsatt er heterofil. Men det var ikke alle som tok i mot henne med åpne armer i begynnelsen.– Det var en del skruller som var veldig skeptisk til meg husker jeg. Men du vet, med min vinnende personlighet og store pupper, så tok det ikke lang tid før jeg ble akseptert, haha!

Club Castro

var en salig miks av streite og skeive, og som seg hør og bør med alt som er legendarisk, har Club Castro blitt udødeliggjort i bokform. I Aslak Nores siste bok, «Oslo Noir», er handlingen lagt til Oslo på slutten av 90-tallet. Det er sommeren 1997, det er hetebølge, lyse tropenetter og et nytt Oslo de voksne ikke forstår. Nore skriver blant annet om en småkriminell skaphomse som sniker seg bort fra vennegjengen og inn på Club Castro.– Men det stemmer at det gikk mange heterogutter på Club Castro også, så jeg hadde ikke noe problem på det området for å si det sånn. Jeg kosa meg jeg, sier dj Heidi som fortsatte å spille for homsene og det skeive miljøet også etter at Castro stengte dørene. – Det er vanskelig å si akkurat hva det er som trekker meg til homomiljøet. Det er vel musikken, stemningen og livsgleden vil jeg tro. Og det glamorøse selvsagt. Men så er det jo mye drama i miljøet også. Det kan jeg godt stå over altså. Jeg har alltid sagt at fulle damer er de verste gjestene som finnes, men en full skrulle er ikke å spøke med heller, sier hun til Blikk Nett. Det som måtte oppstå av drama lørdag 21. mars på Fire Club kan nok enklest forklares som gjensynsglede. Dj Heidi forteller at gamle Club Castro-gjester fra inn- og utland har meldt sin ankomst til Oslo.– Jeg har fått beskjed om at det kommer folk fra Nord-Norge og Tyskland. Det er helt fantastisk. Jeg har holdt på en uke nå å lete frem gamle Club Castro-klassikere og har børstet støv av den gamle platekofferten. Det har veltet ut med musikalske minner, forteller hun til Blikk Nett.

Hva passer vel bedre da enn å få dj Heidis topp 15 Club Castro-klassikere?

1. Bette Midler «To deserve you» Arif Extended Dance Mix2. Everything butt he Girl «Missing»3. Whitney Houston «It’s not right but it’s ok» Thunderpuss remix4. Gloria Gaynor «I am what I am» Club mix5. Shirley Bassey «Diamonds are forever» Mantronix 007 remix6. Michael Jackson «The way you make me feel»7. Amber «Sexual»8. Melanie C «I turn to you»9. Stars on 45 «If you could read my mind»10. Deborah Cox «Absolutely not» Hex Hector mix11. Ultra Naté «Free» Super extended dance vocal12. Freddie Mercury «Living on my own»13. Desireless «Voyage Voyage»14. Chicane «Don’t give up»15. Donna Summer «I will og with you» Hex Hector extended vocal mix I tillegg til dj Heidi på Club Castro Floor i 11. etasje, spiller dj Olle Abstract i klubben i 12. etasje. Fire på Stratos, lørdag 21. mars, kl 23. Kr 100/150, aldersgrense 20 år.