Hayley Kiyoko slipper følelsene løs

Se musikkvideoen «Feelings».

Publisert

Hayley Kiyoko er et navn det knyttes stor spenning til akkurat nå. Den 26 år gamle skuespilleren og artisten er ikke et ukjent ansikt for unge skeive, men hun er nå i ferd med å slå seg opp som artist og som et nytt skeivt idol.

Mange kjenner Hayley Kiyoko fra filmer som «Insidious: Chapter 3» (2015) og «Jem and the Holograms» (2015», samt tv-serier som «The Vampire Diaries» og «The Fosters» - men det er vel verdt å sjekke ut musikken hennes også.

Kiyoko har så langt gitt ut tre EP-plater, «A Belle to Rembember» (2014), «This Side of Paradise» (2015) og «Citrine» (2016).

Synger om livet

I mars i år slapp hun låta og musikkvideoen «Sleepover,» som viser kjærlighet mellom to unge kvinner. På Facebook-siden sin forklarer hun hvilke tanker som ligger bak låta og musikkvideoen:

«Jeg har alltid ment at seksualitet ikke definerer oss. Men jeg mener også at seksualitet hjelper til med å forme og bygge oss opp til de menneskene vi er. Musikkvideoen til låta «Sleepover» er ikke et konsept eller en kunstnerisk idé. Den er livet mitt. Den definerer en del av meg, slik jeg er i dag. Jeg var en drømmer da jeg vokste opp og jeg fant en trygg plass i mitt eget hode hvor jeg fant trøst. Et sted hvor jeg fant at jeg kunne elske meg selv og føle meg godtatt. Musikkvideoen anerkjenner disse følelsene jeg hadde – selv om jenta jeg falt for den gang ikke følte det samme for meg som jeg følte for henne. Musikkvideoen er ment å anerkjenne følelsene jeg hadde den gang, men jeg ønsket også å lage en video hvor andre som elsker, drømmer og søker kjærlighet kunne finne seg selv. Å være forelsket er en bittersøt følelse, spesielt hvis du vet at følelsene ikke blir gjengjeldt. Det er noe vi alle kan relatere til,» skriver Kiyoko.

Jenter liker jenter

Kjærlighet mellom jenter er et tema Kiyoko har sunget om tidligere også. I 2015 slapp hun låta «Girls Like Girls» som handler om stjele dama til en gutt. Videoen har over 69 millioner visninger på YouTube. I et essay i det amerikanske magasinet Paper skrev hun om låta og musikkvideoen.

«Når vi laget musikkvideoen til «Girls Like Girls» kunne jeg endelig snakke åpent om min egen reise og følelsene mine. De lengtende følelsene og følelsen av å være helt alene. Men som oftest, så blir man tryggere og får mer selvtillit etter tenårene – slik var det for meg. Målet mitt er å oppfordre unge til å finne den selvtilliten og tryggheten allerede nå. Det er ingen grunn til å vente.»

Ny musikkvideo

Nylig slapp Kiyoko den nye singelen «Feelings» og fanskaren eksploderte. Singelen er første smakebit fra debutalbumet som er ventet neste år.

I’m happy to introduce the music video to ‘feelings’. I’m so proud of this. Hope you love it Kiyokians. Out now. https://t.co/E0WDn3lcUX

— Hayley Kiyoko (@HayleyKiyoko) October 19, 2017

I musikkvideoen «Feelings», som Hayley Kiyoko for øvrig har regissert selv, er hun på jakt etter jenta hun er forelsket i, spilt av Alexandra Rodriguez.

«Den store utfordringer var det faktum at videoen ble filmet i et enkelt, sammenhengende opptak. Det har jeg aldri gjort tidligere,» sier hun i et intervju med Buzzfeed.

Om teksten forteller Kiyoko:

«Teksten forteller akkurat hvor jeg befinner meg nå. Jeg er singel for øyeblikket, og jeg husker så godt da jeg gikk i studio for å spille inn låta. Jeg bare klaget hele tiden og spurte meg selv hvorfor jeg skammet meg sånn for å ha følelser. Hvorfor skal det være så negativt? Teksten i denne låta forteller nøyaktig hva jeg føler. Jeg håper publikum kan relatere.»

«I over communicate and feel too much

I just complicate it when I say too much

I laugh about it, dream about that casual touch

Sex is fire, sick and tired of acting all tough

I'm hooked on all these feelins

I know exactly what I'm feelin»