Hungry Hearts hyller Tom of Finland

Kristian Kaspersen synger på den nye singelen «Tom of Finland».

Publisert

Hungry Hearts er ute med sin nye singel «Tom of Finland». Norsk-svenske Kristian Kaspersen er gjesteartist på låta som er produsert av SoundFactory.

Hungry Hearts startet som et lesbisk performance band og i de 10 årene de har eksistert har gruppa utviklet seg til et slags «for arts sake» og «for pleasure sake» prosjekt, avhengig av om de deltar på kunst- eller musikkscenen. Hungry Hearts deltok i Melodi Grand Prix med låta «Laika» i 2016 og ga ut debutalbumet «Dyke Forever» samme år. Gruppa ble fort en fanfavoritt blant Eurovision-publikummet, men i det skeive miljøet har gruppa vært kjent lenge, blant annet for låta «The International Lesbian Anthem In Your Face».

Tom of Finland-feber

Kristian Kaspersen. Foto: Mathilda Haarla.
Kristian Kaspersen. Foto: Mathilda Haarla.

Den nye singelen er en hyllest til homoikonet Touko Laaksonen (1920-1991), best kjent under pseudonymet Tom of Finland. Tom of Finland som fenomen har vært i vinden de siste årene og i oktober i år hadde spillefilmen «Tom of Finland» premiere på norske kinoer. Hungry Hearts føyer seg dermed inn i rekken av popkulturelle hyllester.

Nytt album

Hungry Hearts har hatt konserter i Japan, Kina, Tyskland, Sverige, Israel, Frankrike, England, Hellas og Norge og ble invitert til Storbritannia for en mulig deltagelse i tv-programmet X-Factor i 2017. Nå for tiden bruker Hungry Hearts tid i studio sammen med produsenten SoundFactory og resultatet kommer i form av et nytt album våren 2018, hvor Kristian Kaspersen er med på to låter.

Kristian Kaspersen er et kjent navn i Sverige og ble omtalt som «Vår senaste stjärne på queerpophimlen» av magasinet QX i 2013 etter at han ga ut singelen «Queer at heart». I 2015 ga han ut EPen «Big Black Hole» og jobber nå med et album som slippes i 2018.

Hør Hungry Hearts feat. Kristian Kaspersen «Tom of Finland»