Nils Bech i Operaen

Konsert på hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett 19. november.

Publisert

Ofte hører man «det er duket for en kveld av de sjeldne» i beskrivelser av konserter og evenementer. Men sjelden har vel disse ordene passet bedre: Med Nils Bech i Operaen er det virkelig duket for en kveld av de helt sjeldne.

– Med skrekkblandet fryd ser jeg frem til å synge om kjærlighetens mange utfordringer, i et rom ment for stort drama: Den Norske Opera & Ballett sin hovedscene, sier Nils Bech.

Nils Bech er et unikum av en artist, som forflytter seg sømløst i landskapene mellom pop og scenekunst. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom smakshierarkier, og utgivelsene har sakte men sikkert ført til økt nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Hans siste album «Echo» ble utgitt på selveste DFA Records, labelen til James Murphy fra LCD Soundsystem.

De aller fleste fikk med seg SKAM-episoden med det som ble kåret til «årets tv-øyeblikk» 2016, der Bech sang seg inn i alles hjerter med en skjellsettende og gåsehudfremkallende fremføring av «O Helga Natt».

Siden har man sett han på Skavlan, Kvelden før Kvelden, Veneziabiennalen, Roskildefestivalen, Øyafestivalen og nå sist Copenhagen Pride.

Nils Bechs konsert på Øyafestivalen fikk VG til å trille en sekser på terningen. «En nydelig forestilling der grensene for pop og ikke minst festivalmusikk blir utvidet og tatt langt forbi det man forventer å se i Tøyenparken en litt overskyet augustlørdag. Veldig rørende, usedvanlig vakkert, og akkurat passe overspilt. O helga Nils,» skrev VGs anmelder.

Suksessåret skal nå toppes med en egen kveld i selveste operaen søndag 19. november. En helaften med Nils Bech i to akter.