Pride Parks frekke hjørne

Publisert

Litt utenfor allfarvei og med utsikt mot fjorden har SLM Oslo og Bamseklubben funnet sin plass i Pride Park. Bamseklubben har i år eget barområde og scene i Pride Park. Området deler de godlynte bamsene med sine lærkledde kompiser i SLM Oslo. Blikk Nett treffer informasjonsansvarlig for SLM Oslo for å høre om helgens planer.– Standen vår har vært godt besøkt siden Pride Park åpnet, men vi satser på storinnrykk nå som helgen er her, sier Geir til Blikk Nett. Standen i Pride Park er bare en av aktivitetene til SLM Oslo i løpet av EuroPride.– Vi har hatt velkomstklubb i lokalene våre i Rådhusgata tidligere denne uka, men i helgen slår vi på stortromma og inviterer til kjempefest både fredag og lørdag. Fra en sped begynnelse så langt tilbake som 1976 har SLM Oslo vokst og har nå rykte på seg for å være en av de beste lærklubbene i Skandinavia. På begynnelsen av 70-tallet måtte fetisj- og lærhomsene ut av landet for å treffe andre med samme interesse, ellers møttes de i private samlinger her hjemme. Da en gjeng lærkledde homser i 1975 dro til Stockholm på en heftig lærklubb ble samtidig gnisten tent og vel hjemme i Oslo ble SLM Oslo startet 7. mai 1976. Nå spoler vi framover i tid og Oslo er vertskap for EuroPride nok en gang. Sist var i 2005 og SLM Oslo gjorde seg bemerket i paraden det året.– Det var første gang vi hadde egen flåte. Det var en kjempesuksess, så i år stiller vi nok en gang med flåte, sier Geir, vel vitende om at enkelte mener fetisjister og lærhomser ikke har noe i paraden å gjøre. – Det er en diskusjon som dukker opp hvert eneste år før paraden. Enten er det lærhomsene som får kritikk, eller så er det dragdronningene og skrullene. Men det er stort sett på internett de klager så vi kan ikke ta det seriøst. Paraden skapes av de som går i den og SLM Oslo har en naturlig plass – noe vi burde ha med tanke på at vi er en organisasjon med lang fartstid.

Fra Valhall til EuroPride

SLM Oslo har rundt regnet 200 medlemmer og arrangerer klubbkvelder annenhver lørdag. Tilbudet blir ytterligere større ettersom temagruppene i organisasjonen har egne kvelder spredt utover året. De største samlingene hvert år er Valhall, Rød Djevel og Oslo Leather Pride.– Oslo Leather Pride legges alltid til Skeive dager, eller i som i år til EuroPride. Siden det er ventet flere tilreisende i år har vi sørget for å øke kapasiteten i klubblokalet, sier Geir og viser til SLM Oslos «grotte» i Rådhusgata 28, like ved Akershus festning. Klubblokalet består av en bar på gateplan, mens det under bakken foregår litt av hvert. Tro likevel ikke at SLM Oslo er en sexklubb. Det er snarere en trygg og vennlig arena hvor du kan leke og utforske uten å bli dømt. Sikrere sex har stort fokus og klubben samarbeider tett med Helseutvalget.– På EuroPride-festene våre i helgen utvider vi plassen og setter opp telt i gata utenfor Rådhusgata 28. Da blir det plass til mange flere og jeg håper folk tar turen til oss, sier Geir og beroliger samtidig alle som er redd de ikke oppfyller kleskoden. – Vi setter pris på at folk tar på seg fetisjtøy, men du kommer også inn med slitte jeans, camobukse, nøytral t-skjorte og boots. Vil du gå i undertøy er det også ok. Det er viktig å være åpen for nye og nysgjerrige som ønsker å føle stemningen litt før de kaster seg ut i det. Vi er en gjeng med vennlige folk som det er lett å komme i kontakt med. Du må bare ta litt initiativ selv, sier Geir til Blikk Nett.

Oslo Leather Pride / EuroPride 2014

Fredag 27. juni: Oslo Leather Pride Party med dj Glaucio Duarte (NL) og dj Mauricio (NO). Kl 22, kr 100/150. Rådhusgt. 28, inng Nedre Slottsgt Lørdag 28. juni: Fetish Club Night med dj Sasha (DE) og dj Mauricio (NO).Kleskode, se slmoslo.no. Kl 22, kr 100/150. Rådhusgt. 28, inng Nedre Slottsgt

Mer info:

slmoslo.no