«Ladies and Gentle Women»
«Ladies and Gentle Women»

Skeiv tamilsk kjærlighet

Se den tamilske musikkvideoen «Ladies And Gentle Women.»

Publisert

Nylig ble musikkvideoen «Ladies And Gentle Women» gjort tilgjengelig på YouTube. Musikkvideoen er en del av en tamilsk dokumentarserie som setter søkelys på lesbisk kjærlighet og motstanden lesbiske møter i samfunnet.

«Ladies And Gentle Women» beskrives som et «lesbian anthem» og er regissert av Maalini Jeevarathnam, en uavhengig filmskaper og lhbt-aktivist. Musikken er komponert av Justin Prabhakaran og låten er skrevet av Kutti Revathi.

«Ladies And Gentle Women» har allerede vunnet priser på filmfestivaler, blant annet prisen Best Documentary Award på Norway Tamil Film Festival i mars i år.

I en pressemelding forteller regissør Maalini Jeevarathnam: «En dokumentarfilm blir i hovedsak sett av et publikum som er nysgjerrig på et tema – og en dokumentar får maks 50 000 visninger på YouTube. Men hvis man lager en musikkvideo om et tema, så blir låten en plattform som når mange, mange flere.»

Musikken er en blanding av vestlige toner, folkemusikk og karnatiske tradisjoner.

«Lesbiskhet er ikke noe som kommer av vestlig påvirkning eller noe som kun foregår hos overklassen. Det er helt naturlig og finnes både på landsbygda og i byer. Det ville vi få fram i musikken også,» sier Maalini.