Til Death Valley med LP

Publisert

Med Death Valley EP er LP tilbake i god form. Laura Pergolizzi suste inn på musikkscenen på nyåret i 2013 med albumet «Into The Wild: Live At EastWest Studios» med artistnavnet LP. Nå er hun klar med Death Valley EP. Laura Pergolizzi, som opprinnelig er fra New York og bosatt i Los Angeles, har blitt beskrevet som en lesbisk Blonde on Blonde-Bob Dylan. Artistnavn som Janis Joplin og Jeff Buckley dukker også ofte opp når navnet hennes nevnes. Men med sin teft for melodier er hun også en popsmed – ikke ulik en annen artist i vinden for tida, nemlig Sia.

Rihanna og Aguilera

Hennes helt særegne stil har ført til en rekke oppdrag fra andre artister og hun har, som Sia, levert låter til Rihanna; «Cheers» (Drink to That)» (2011) og «Love Will Keep You Up All Night» til Backstreet Boys (2007) og «Beautiful People», som Christina Aguilera sang i filmen «Burlesque» (2010). L.P.s låt «Wasted» fra albumet «Suburban Sprawl & Alcohol» var kjenningsmelodien til den lesbiske tv-serien «South Of Nowhere», noe som også førte til at hun fikk mye oppmerksomhet. At motemagasinet Vogue i tillegg utropte LP som et stilikon og et navn å følge med på i 2013, la ingen demper på interessen.

Gir faen

LP vokste opp i utkanten av New York. Moren var operasanger som kom så langt som til Carnegie Hall før hun la karrieren på hylla for å oppdra barna.«Jeg forsto at hun var trist over ikke å ha fulgt karrieredrømmen sin, og nettopp derfor ble musikken det viktigste i livet mitt. Koste hva det koste vil», sier LP om moren. I et intervju fra 2008 forteller LP at hun aldri fikk muligheten til å fortelle sin mor at hun er skeiv.«Moren min døde før hun fikk sjansen til å vite at jeg er skeiv, og faren min trodde det bare var en fase – før han forstod at det ikke var det. Jeg ga faen uansett hva han trodde. Det gjør jeg fortsatt.» I 2014 slapp hun albumet Forever for Now, et album som førte til ubehag – og at hun nok en gang ga faen.«Jeg kom til et punkt hvor jeg skjønte at det gikk for fort, og jeg følte ikke noen nærhet til musikken lenger. Det var frustrerende,» sier LP til Digital Trends.

Føkk deg-gospel

Med Death Valley EP er hun tilbake i god form. Både hennes egne personlige kamper og profesjonelle utfordringer ligger og duver i lydbildet på EPen, fra den gospel-inspirerte «Muddy Waters,» til spagetti western-låta «Lost on You» og låta «Other People» som formelig flommer over av føkk deg-attityde.«Denne EPen er laget med hjertet. Jeg fikk noen gode låter ut av alt trøbbelet med mitt forrige plateselskap, men også fra alt av romantisk trøbbel i livet mitt. Du vet, når det føles som om både karrieren din og romantikken driter i senga di,» forklarer LP til Digital Trends. Death Valley EP er i salg nå.