Kim Friele

«Hvis du vet hva kjærlighet er, vet du umiddelbart at den ikke er farlig», sa Kim Friele i boka «Kampene» (2015). Her er Kim og Wenche på Haugastøl der de flyttet i 1990 og bodde i vel ti år, til de kjøpte leilighet på Geilo.

Vi skal kjempe hver eneste dag

Publisert Sist oppdatert

.

NOE AV DET du syntes var dumt med å skulle dø, er at du ikke fikk sett hvordan folk klarte seg uten deg. Det er rart å tenke på at du ikke lenger skal ringe for å spørre om hva i alle dager vi driver med når du er uenig i det som skjer.

Jeg tror flere av mine forgjengere har hatt litt varme ører til tider. For eksempel da du meldte deg ut fordi du mente vi var historieløse og lite kritiske til de som satt med makta. «Historieløshet er som et tre uten ei rot, eller en bekk uten vann», sa du.

Det var uaktuelt å være medlem av en organisasjon som ikke lenger lå i front. Du mente vi var sidrumpa og byråkratiets forlengede arm. Det var nok en god porsjon uenighet til tider. Heldigvis var det som regel alltid mulig å finne sammen igjen over noen akevitter når stormen hadde lagt seg, og vi vet du var stolt da du tok imot æresmedlemskap i FRI noen år senere.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS