Kim Friele

Kim Friele ble hyllet som en rockestjerne på LLH-demonstrasjonen utenfor Oslo S 5. mai 2009. Hun tordnet mot utdelingen av Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen. «Monsen må gjerne argumentere mot ekteskapsloven så mye hun vil. Men når hun omtaler lesbiske som rugekasser og sjikanerer en hel gruppe, går hun langt over streken. Og når hun på toppen av det får en hederspris og nesten en halv million kroner for å komme trekkende med dette gamle grumset, blir jeg ytterst forstemt».

Et sinne som aldri tok slutt

Publisert Sist oppdatert

.

FØRSTE GANG jeg møtte Kim Friele var sent høsten 1991 i studentgruppen Ugle-Z ved Universitetet i Bergen. Jeg var nettopp kommet ut av skapet, 23 år gammel. Alt var både spennende og skummelt, og det gjorde inntrykk å høre og se henne, legenden som hun for lengst var. Hun hadde to poenger i 1991 som jeg fortsatt husker:

For det første: Vi er kommet langt, men ikke langt nok. Helt vanlige og likestilt er vi først når Se og Hør skriver om homofiles kjæresterier, forhold og skilsmisser på samme måte som de gjør om heterofile!

For det andre: Historien er ingen rett linje, den bukter seg frem og tilbake, opp og ned. Det vil si: Rettigheter vi har vunnet er ikke sikret for alltid. De kan gå tapt igjen, derfor må de stadig kjempes for. For trusler og tilbakeskritt kan og vil skje.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS