Kim Friele

Statsminister Jonas Gahr Støre ved båren til Kim Friele i Oslo Domkirke 6. desember 2021.
Statsminister Jonas Gahr Støre ved båren til Kim Friele i Oslo Domkirke 6. desember 2021.

Hun talte for de tusen tause

I en tid hvor seksuell orientering handlet om å tone ned, stod Kim Friele opp. Og med en kraft så sterk endret hun landet vårt for alltid.

Publisert Sist oppdatert

.

KJÆRE FAMILIE OG VENNER. Vi er samlet for å minnes en unik pionér og et forbilde i den norske samtiden. Et varmt, modig og kraftfullt menneske som ledet an i å forandre historien. Og som derfor alltid vil være med oss i fremtiden.

Kim Friele satte ord på urettferdigheten; at frie mennesker ikke kunne elske den de ville. At det både var forbudt ved lov - og holdt nede ved tunge holdninger i samfunnet. Det skal en helt usedvanlig mot og styrke til for å stå opp mot slik urett. Lille store Kim Friele hadde denne styrken. I en tid hvor seksuell orientering handlet om å tone ned, stod Kim Friele opp. Hun talte for de tusen tause og hun synliggjorde de usynlige. Og med en kraft så sterk endret hun landet vårt for alltid. Norge ble et bedre, friere og mer mangfoldig land å leve i.

Vi er samlet i takknemlighet og savn av et varmt medmenneske. En som så de rundt seg. Som alltid hadde en skarp og vittig kommentar på lur. Som fortalte historier som få andre.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS