Kim Friele

Kim Frieles private bilder fra feiringen av 60-årsdagen hennes i 1995 på Skarasjø, er bare en av mange meter arkivmateriale hun donerte til Skeivt arkiv i 2013.

Dronning og drage
– og kjær venn

Publisert Sist oppdatert

.

DA VI BEGYNTE å arbeide med tankene om et skeivt arkiv i 2012, var det nølende jeg tok kontakt med Kim Friele. Jeg hadde hørt henne krangle med blant annet Leif Pareli, tidligere leder av HBB, Homofil Bevegelse i Bergen som ble stiftet i 1979 som et resultat av en stor konflikt med DNF-48/Kim Friele, om homohistorien, og fryktet at hun kunne bety trøbbel.

Jeg visste også at hun voktet arkivet sitt godt, at hun var redd for at «feil» historier skulle bli fortalt, og at hun var skeptisk til skeiv teori og akademikere som meg. Jeg tok likevel kontakt, og inviterte Kim til et seminar om et mulig skeivt arkiv i Bergen i 2012.

Det var Bufdirs LHBT-senter som initierte og finansierte dette seminaret. Kim kom, og overraskende nok så erklærte hun der at hun ville donere sitt store og viktige arkiv til Skeivt arkiv ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Hun ble invitert til høytidelig kontraktunderskriving på rektors kontor 11. juni 2013, og dette ble en merkedag både for henne og for meg.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS