Kim Friele

Oslo-biskop Kari Veiteberg foretar jordpåkastelsen under bisettelsen av Karen-Christine Friele i Oslo domkirke 6. desember.
Oslo-biskop Kari Veiteberg foretar jordpåkastelsen under bisettelsen av Karen-Christine Friele i Oslo domkirke 6. desember.

Homofili er kjærlighet

Eg har tenkt mykje på det kontante og vennlege svaret Kim Friele gav i eitt av dei første TV-programma ho var på i 1973. Ho sa: «Homofili er kjærlighet.

Publisert Sist oppdatert

.

KJÆRE SØRGANDE, vi har høyrt og vi har sunge sterke og kloke tekstar om kjærlighet, om at kjærlighet bokstaveleg talt er livsviktig og «lysets kilde» og «livets rot». Men skal vi få grep om kva det store ordet kjærlighet, eller kjærleik på mitt språk, verkeleg betyr i liva våre og i verda, trur eg vi må senke blikket litt, koble det til erfaringar av å vere menneske og medmenneske.

Eg har tenkt mykje på det kontante og vennlege svaret Kim Friele gav i eitt av dei første TV-programma ho var på i 1973. Ho sa: «Homofili er kjærlighet. Så hvis du har opplevet i ditt eget liv hva kjærlighet er, så vet du at det er ikke farlig, og det er ikke mystisk».

Ei bibelsk forteljing som har blitt viktig for mange av oss dei siste åra, og som har blitt mykje brukt når to kvinner giftar seg i kyrkja, handlar om kjærleik mellom kvinner. Det er frå boka om Rut. Svigermora Noomi vil vende tilbake frå Moab til Betlehem og ber om at svigerdøtrene blir igjen. Men Rut klyngar seg til Noomi og nektar å forlate henne:

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS