Kim Friele

Kim Friele utenfor Metropol i 1977, midt i striden, tre år etter at Sverre Knutsen, en av lederne i AKP-ml- bevegelsen, i notatet «Framlegg til fråsegn om homofili», beskrev homofili som et seksuelt avvik og en form for borgerlig dekadanse. I 1979 fordømte AKP «fråsegna».

Og midt i striden stod du

Publisert Sist oppdatert

.

EG HAR FØLGD med deg i mange år, så vidt snakka med deg eit par gongar, men mest observert deg frå sidelinja sidan eg sjølv kom ut på 70-talet. No kan du få kvile med godt samvit, med visse om alt det positive du har fått til gjennom eit langt liv. No kan homofile gå gjennom livet med rak rygg og løfta hovud utan å skjemmast.

Vi skal ikkje gløyme dei aller første som gjorde sitt i styre og stell, som skreiv lesarbrev og lange artiklar i avisene – under psevdonym. Men du Kim stod tidleg fram og gav homoseksuelle eit ansikt og ei stemme. Det skal du ha all ros for. Ingen kunne stoppe munnen på den standhaftige frøken Wilhelmsen frå Fana.

Du var jo ingen typisk Fana-stril akkurat, det avslørte dialekten fort, men ein rappkjefta bergensar som etter kvart tilsynelatande hadde funne si tydelege oppgåve. Eller var det eit kall til å bli sjølve homomisjonæren som skulle få alle skeive ut av skapet. I alle fall gje oss lovleg rett til å kome ut.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS