Kim Friele

m Bård Nylund er tidligere leder av Homonettverket, Arbeiderpartiets nettverk for lhbt-personer, og av LLH, Landsforeningen for lesbiske, homofile og transpersoner (2011 – 2015). Nylund (t h) er her avbildet sammen med Kim Friele og Håkon Haugli, også tidligere leder av Aps Homonettverk.

Så meldte hun seg ut
– og så inn igjen!

Publisert Sist oppdatert

.

SOMMEREN 2014 meldte Kim seg ut av LLH. I juni hadde hun raslet med sablene da hun mente vi og jeg var historieløse, at vi var i lomma på myndighetene som bevilget penger til oss, og det var sikkert en del andre ting hun var sånn passe fornøyd med. Allikevel varslet hun at vi skulle ha oss en god prat over sommeren, men midt i ferien var begeret tydeligvis fullt, og brått hadde hun meldt seg ut. Med det opphørte også vår hyppige kontakt. Det var veldig uvant.

I april året etter møttes vi igjen for første gang på åpningen av Skeiv Arkiv. Litt rart var det, men etter en røyk eller to, var vi på vei tilbake. Noen dager etter sendte jeg henne en mail og lurte på om hun kunne tenke seg å la LLH arrangere 80-årsdagen hennes. Og det ville hun.

Noen dager etter selve dagen var det fest på Elsker i Oslo. Der var stortingspresidenten, politikere, kulturpersonligheter, venner og kjente fra et langt liv. Jubilanten selv satt på første rad og tok imot taler som kom i tur og orden. Det var forferdelig varmt, og det var mange, mange taler.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS