Kim Friele

Olav André Manum «møtte» Kim Friele for første gang på forsiden av VG i 1968/69. Her intervjues hun 10. februar 1973 i etter at tv-programmet «Vindu mot vår tid: Om homofile» hadde vakt sterke reaksjoner hos seerne. Det var NRKs første program om temaet.

Skjellsettende møte

Publisert Sist oppdatert

.

JEG «MØTTE» Kim Friele for første gang på forsiden av VG i 1968/69. Jeg er litt usikker. Jeg var 12-13 år. Jeg visste godt at jeg var homo. Hadde hatt følelsen lenge, dessuten hadde jeg funnet et pornoblad som broren min hadde gjemt og det levnet ingen tvil om hva jeg tente på, hva slags sex jeg ønsket meg, selv om jeg aldri noensinne hadde hatt sex.

Jeg visste også at dette var noe jeg ikke kunne snakke med noen om. Her måtte tausheten råde. Og så står denne streite dama med de litt teite svarte og smale brillene på forsiden av VG og uttaler ordet «homoseksualitet». Som om det var noe helt alminnelig, dagligdags noe. Det sitret i kroppen.

Jeg hadde syklet hjemmefra og til Tommeliten, et sted der de litt eldre ungdommene hang. Jeg hadde penger til å kjøpe slikkeri, men ikke noe mer. Tommeliten var også et av de få stedene i området hvor man kunne kjøpe Oslo-avisene. Og der, på et stativ utenfor inngangsdøren hang homoseksualiteten ustilt. Jeg visste at jeg måtte lese det, jeg visste også at jeg ikke kunne låne avisen og lese artikkelen der. Det hendte at vi fikk lov til det, men tenk om noen så meg?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS