Fordømmer LHBT-frie soner
Polens voksende antall lhbt-frie soner, bekymrer Europakommisjonen.
Les også
-
– De får Europas øyne på seg
Oslo Pride jobber tett med Beograd fram mot EuroPride i 2022. De håper arrangementet skal gi positive ringvirkninger over hele Balkan.
-
Besynderlig allianse mot trans i Italia
-
India: Dommeren ga staten hjemmelekse
-
Østerrikes justisminister ber om unnskyldning
-
Serbia: Loven skal beskytter intersex
-
Marna Eide vil at Norge skal bruke det tidobbelte på skeives menneskerettigheter i verden
Det startet med at hun og andre aktivister samlet inn 30.000 kroner til to lesbiske organisasjoner i India. 17 år etter leder hun Internasjonal avdeling i FRI med et budsjett på 15 millioner i året.
-
Fordømmer LHBT-frie soner
Polens voksende antall lhbt-frie soner, bekymrer Europakommisjonen.
-
Innfører familiemangfoldslov
Ny lov i Spania anerkjenner alle familiemodeller.
-
Feil å telle tredje kjønn
Menneskerettighetsforkjempere i Nepal er skeptiske til kategorien «et tredje kjønn».
-
Sørstat i forandring
I Virginia på USAs sørøstkyst har flere lovforslag i skeives favør fått stor oppmerksomhet.
EUROPAKOMMISJONEN OPPGAVE er å fremme lovproposisjoner for EU, som holdt et møte om temaet i Brussel i februar. EUs likestillingskommissær, Helena Dalli, gjorde det klart at det ikke er akseptabelt at Polen som EU-medlem, tillater at kommuner deklarerer seg lhbt-frie: «Vi kan ikke tillate distribuering av klistremerker med ‘lhbt-fri sone’, eller innføring av anti-lhbt-lovverk uten å føle oss ansvarlige for neste fase der fysiske angrep finner sted», sier Dalli.
Borgermestere i byene Lublin, Gniezno og Rzeszow har i tillegg nedlagt forbud mot likestillingsdemonstrasjoner. Lhbt-hat har blitt et økende problem under regjeringen til det sittende nasjonalkonservative og høyrepopulistiske partiet Lov og Rettferdighet (PiS), som også er støttet av Krakows erkebiskop som i fjor beskrev lhbt-befolkningen som «en regnbuepest».
Medlemmer av Europaparlamentet fordømte også i desember Polens økende hatretorikk, men det gjenstår fortsatt å få på plass et bindende EU-direktiv mot diskriminering, til tross for at ideen har ligget på EUs skrivebord i elleve år. Den ikke-statlige organisasjonen ILGA-Europe advarer for øvrig mot å rette alle ressurser mot Polen, og refererer til en ny undersøkelse som viser at en lang rekke europeiske land har et økende tilfeller av vold mot lhbt-befolkningen.
Kilde: EU Observer