Urix

– Intersex- personers rettigheter skal respekteres som alle andres, sier Kristian Randjelovic.
– Intersex- personers rettigheter skal respekteres som alle andres, sier Kristian Randjelovic.

Serbia: Loven skal beskytter intersex

Publisert Sist oppdatert

PARLAMENTET I SERBIA har nylig revidert loven som forbyr diskriminering slik at den nå også omfatter diskriminering basert på kjønnsidentitet.

XY Spectrum, en intersex-rettighetsorganisasjon i landet, ønsket revideringen velkommen, men understreker at mye mer må gjøres for å oppnå full beskyttelse av intersex-personer som er født med kjønnskarakteristika som enten ved fødselen, eller senere i den kjønnslige utviklingen, ikke samsvarer med verken mannlig eller kvinnelig kjønn. Det vil si at personen ikke uten videre kan beskrives som gutt eller jente ved fødselen.

«Tillegget i diskrimineringsloven er helt avgjørende for å kunne skape og vedlikeholde bevissthet blant alle borgere om at intersex-personer er en likeverdig del av samfunnet og at deres rettigheter skal respekteres som alle andres», sier Kristian Randjelovic, leder for XY Spectrum.

«Det er spesielt gledelig å se at tillegget i loven nå også anerkjenner at kjønnskarakteristikker hos barn også kan utløse diskriminering», slår Randjelovic fast.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS