Urix

Pave Frans mener at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap.
Pave Frans mener at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap.

Paven vil ha partnerskap

Publisert

OPPE I HIMMELEN, ombord i flyet på vei hjem til Vatikanstaten den 15. september etter et besøk i Slovakia, hadde pave Frans en pressekonferanse og kunngjorde at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap.

«Hvis et homofilt par ønsker å leve livet sammen, har staten en mulighet for å gi dem trygghet, stabilitet, arverett – ikke bare for homofile par, men til alle som ønsker å leve sammen i et partnerskap». Paven la til at «homofile er våre brødre og søstre», men presiserte at det konvensjonelle ekteskapet, altså muligheten for kirkelig vielse, er forbeholdt en kvinne og en mann.

Liberale krefter i den katolske kirken tar likevel pavens uttalelser som tegn på en positiv utvikling i hans anerkjennelse av lhbt-samfunnet, og ser hans siste uttalelser i sammenheng med pavens deltakelse på en filmfestival i september der «Francesco», en dokumentar om pave Frans, ble vist. I filmen sier paven: «Homofile har rett til å være en del av familien», og mange tolket pavens deltakelse som publikum under visningen av filmen, som en bekreftelse på at han tør å stå for sine uttalelser.

Filmen hadde premiere i Roma for et år siden, og skapte både forargelse og glede blant katolikker – som etter pavens pressekonferanse ombord på flyet fra Slovakia, nå er kommet til overflaten igjen. I etterkant av filmen ba for eksempel Venezuelas president Nasjonalforsamlingen om å diskutere sammekjønnsekteskap fordi han hadde «venner som hadde sett filmen, og nå stilte seg positive» …

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS