Bok

Ny bok med bilder av ikke-binære fra hele verden

I syv år har fotograf Linda Bournane Engelberth reist jorden rundt og fotografert mennesker utenfor den binære tokjønnsmodellen. Fredag lanseres fotoboken.

Emma fra Tokyo er blant de ikke-binære vi møter i boken «Outside the Binary».
Publisert Sist oppdatert

«Utenfor det binære, du er velkommen inn»

Slik starter Linda Bournane Engelberths fotobok «Outside the Binary». 

Fredag blir fotoboken lansert på Tronsmo bokhandel i Oslo, i forbindelse med Oslo Fotobokfestival som avholdes denne uken. 

Engelberth vil være til stede sammen med Koyote Millar som både har blitt portrettert i boken og skrevet dens innledning, inkludert sitatet over. 

Etter lanseringen bærer det videre til Baba Bar for lanseringsfest i samarbeid med det skeive klubbkonseptet Karmaklubb* klokken 20.00.

Kunst og aktivisme hånd i hånd

Prosjektet har vært fotokunstnerens største så langt i karrieren, og hun har brukt flere år på å dra rundt omkring i verden og portrettere ikke-binære mennesker. 

Resultatet har blitt en fotobok med bilder og uttalelser fra 73 personer som lever livet utenfor det kjønnsbinære. 

– Det har vært et viktig poeng at de som er med i prosjektet selv har valgt hvordan de ønsker å bli presentert. Jeg har aldri spurt folk om å ta av seg genseren eller ta på seg noe annet, sier Engelberth til fagbladet Journalisten.

Engelberth sa til fagbladet at boken er like mye aktivisme som fotoprosjekt. Det har mottatt krass kritikk etter bildene ble stilt ut i USA.

Outside the Binary» lanseres på Tronsmo bokhandel fredag 13. september klokka 16.30-17.30, etterfest på Baba bar i samarbeid med Karmaklubb* fra kl 20.00

Powered by Labrador CMS