Intervju

– Å være kunstner handler om å være en stayer, ikke gi seg, holde ut, jobbe som faen og stange hodet i betongen, sier Sven Henriksen som har vært frilanser i hele sin karriere som skuespiller.

En mann med lengsel

Sven Henriksen har omsider landet lykkelig i eget liv som dramatiker, forfatter, artist og med en mann han elsker.

Publisert

I SVEN HENRIKSENS roman «Pappas lille gutt» er Johannes seks år da han for første gang utsettes for farens fysiske vold, en vold som skal vare i ti år mens mor, menighet og vennene snur ryggen til. 17 år gammel blir Johannes utstøtt fra sekten Jehovas Vitner når han står fram som homoseksuell og forteller rådet av «de eldste» i menigheten om farens handlinger. I Oslo finner han friheten og det livet han har lengtet etter.

– Dette er en bok jeg har skrevet på i de siste 30 årene, uten å få det til. Men så kom jeg til et punkt hvor jeg forsto at jeg måtte være ærlig. Jeg har ikke vært voksen nok til å tørre det tidligere. Det var for smertefullt, forteller Sven Henriksen (68) til Blikk.

– Nå er jeg såpass voksen og har fått en så stor avstand til oppveksten min at jeg kan analysere det intellektuelt og gjøre livshistorien min om til litteratur. Hadde jeg skrevet den for 30 år siden, er jeg redd det ville blitt en lidelseshistorie, og det er ikke derfor jeg ville skrive boka.

Utstøtt disippel

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS