Skeiv kultur

Queer Tattoo

Skeive tatoveringer er gammelt nytt i lhbt-historien, men nå er nålekunsten mer anti-patriarkalsk, skeiv og opprørsk enn noen sinne.

Publisert

Tatoveringer var i Norge og andre deler av den vestlige verden lenge nesten utelukkende forbeholdt sjøfolk og fungerte derfor som et synlig tegn for en yrkesgruppe. Tatoveringer ble ellers ansett som noe privat og intimt og nærmest betraktet som uanstendig. Fra 1980-årene ble tatoveringer vanlig blant unge voksne, først særlig i punkemiljøer og andre ungdomsgrupper i opposisjon til det etablerte voksensamfunnet, men ble snart en del av den alminnelige moten i vesten.

Miljøet #queertattoo bryter med de patriarkalske strukturene som er typisk for disse tradisjonelle tatoveringsuttrykkene. Dette er et ganske nytt, trygt og inkluderende fellesskap for skeive, trans og ikke-binære tatovører og kundene deres som vil eksperimentere, utforske og skape egne stilarter og uttrykk.

Men tatoveringer i skeive miljøer er ikke et nytt fenomen. Allerede på slutten av 1940- og 50-tallet tatoverte amerikanske lesbiske en nautisk stjerne på håndleddet som et signal til andre lesbiske.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS