Debutromanen til Åsmund Husabø Eikenes er ikke en komme ut av skapet-
historie, men en kjærlighetsroman der homofili ikke problematiseres.
Debutromanen til Åsmund Husabø Eikenes er ikke en komme ut av skapet- historie, men en kjærlighetsroman der homofili ikke problematiseres.

Kjærlighet uten ord

Åsmund Husabø Eikenes har skrevet en roman om fire homser i 30-årene. De er nokså gode til å ha sex, men ikke så flinke til å snakke.

Publisert Sist oppdatert

Åsmund Husabø Eikenes (33) har doktorgrad fra Senter for kreftbiomedisin ved Universitetet i Oslo og har tidligere gitt ut to populærvitenskapelige bøker: «Handboka: alt du vil vite om hendene dine – og litt til» (2016), og «Sprut: historia om kroppsvæskene våre» (2018).

Nå har forfatteren fra Leikanger i Sogn og Fjordane skrevet en kjærlighetsroman om Håkon i Oslo, som i relasjon til tre andre menn, gjør tapre forsøk på å finne ut hvem av dem som er best for han. Samtidig prøver han også å finne ut hvem han selv er, og de to prosjektene lar seg ikke alltid forene.

– Da jeg skrev denne boka, var jeg ikke bare forfatter, men også aktivist. Som voksen, homofil mann, har jeg oppdaget at livet mitt på mange måter ikke eksisterer i norsk litteratur. Det er et digert gapende hull i bokhyllene der vi hadde trengt bøker om voksne homoer som strever. Eller som bare lever. Dette er for meg et tydelig savn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS