Urix

Første lhbt-strategi i Bosnia-Hercegovina

Publisert

DEPARTEMENTET FOR MENNESKERETTIGHETER OG FLYKTNINGER i Bosnia-Hercegovina kunngjorde den 12. oktober at nasjonens første lhbt-handlingsplan er blitt en realitet. Den nye strategien har vært arbeidet med siden 2021, og den ble presentert for regjeringen allerede i juli i år.

Når den nå er klar til bruk, har den blant annet til hensikt å styrke arbeid rundt hatytringer, forsamlingsfrihet, familielover, transrettigheter, fordommer og stereotyper. Bosnia-Hercegovina har søkt medlemskap i EU, og strategien er trolig, i tillegg til å fungere som rammeverk for arbeidet med å forbedre rettigheter og friheter for skeive, også et ledd i arbeidet med å oppnå EU-medlemskap. EU har påpekt overfor landet at Den europeiske menneskerettskonvensjon skal følges.

I tillegg har den siste rapporten om Bosnia-Hercegovina, utarbeidet av Europarådets kommisjon mot rasisme og intoleranse, understreket behovet for et konsistent strategisk rammeverk for å sikre beskyttelse av lhbt-personer. Den nye strategien har også potensial til å bane vei i retning formalisering av likekjønnede partnerskap samt å hjelpe transpersoner med tilgang på helsetjenester og endringer i personlige dokumenter.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS