Garrard Conley (t.v) er sønn av en baptistpredikant og tvunget inn i et kirkeprogram som skal 
konvertere homofile. Nesten 700 000 amerikanere har gjennomgått slike helbredelsesprogram for å bli «kurert». Her med Joel Edgerton, regissøren av «Boy Erased», som har kinopremiere i desember.
Garrard Conley (t.v) er sønn av en baptistpredikant og tvunget inn i et kirkeprogram som skal konvertere homofile. Nesten 700 000 amerikanere har gjennomgått slike helbredelsesprogram for å bli «kurert». Her med Joel Edgerton, regissøren av «Boy Erased», som har kinopremiere i desember.

Tvunget til homokur

Filmen «Boy Erased» er basert på Garrard Conleys opplevelser fra en av USAs 250 kristne helbredelsesleire for homofile. – Jeg følte at jeg ikke hadde noe annet valg enn å ta «kuren», forteller forfatteren til Blikk.

Publisert Sist oppdatert

I 2016 ga Garrard Conley (33) ut boka «Boy Erased: A Memoir of Identity, Faith, and Family». I den forteller han om foreldrene som ga ham valget mellom å «kurere» sin homoseksualitet i en kristen helbredelsesleir, eller å flytte hjemmefra, ikke lenger ha kontakt med familien og vinke farvel til å deres økonomiske støtte til videre utdannelse.

– Jeg vokste opp i et dypt kristent hjem i Arkansas, Amerikas bibelbelte i sør, hvor alt dreier seg om en bokstavtro tolkning av Bibelen. Til og med yoga og Harry Potter var synd. Min far var prest, og hele livet hadde jeg hørt at homofile er perverse og havner i helvete. At tiltrekning mot en av samme kjønn må kureres. Så hver kveld ba jeg til Gud om at han skulle gjøre meg «normal». Jeg var som hjernevasket av en kult.

Delta i egen begravelse

Det gjorde det ikke lettere for Garrard Conley å vokse opp på den tida da Matthew Shepard [se egen faktaboks. Red.anm.] ble drept, i et lite samfunn med samme bakgrunn som ham.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS