Musikk

I tillegg til arbeidet som soloartist, har ti ganger Grammy-nominerte Brandy Clark skrevet sanger for flere ikoniske artister, deriblant Kacey Musgraves, Miranda Lambert, Reba McEntire, Sheryl Crow og Keith Urban.
I tillegg til arbeidet som soloartist, har ti ganger Grammy-nominerte Brandy Clark skrevet sanger for flere ikoniske artister, deriblant Kacey Musgraves, Miranda Lambert, Reba McEntire, Sheryl Crow og Keith Urban.

Lesbisk countrystjerne til Parkteateret

Publisert

BRANDY CLARK (45), er en lesbisk countryartist som befinner seg i toppsjiktet av Nashvilles fineste låtskrivere, og hun har i tillegg et stort plateselskap i ryggen, Warner Records. Hun har skrevet hits for og med andre artister i en årrekke. Blant annet den banebrytende låta «Follow Your Arrow» med Kacey Musgraves, som hyller til friheten til å være den du er uavhengig av seksuell orientering.

Mandag 12. september kommer Brandy Clark til Oslo og Parkteateret. Hun var nominert til årets sang i Grammy Awards med «A Beautiful Noise», framført av Alicia Keys og Brandi Carlile, og Best American Roots Performance med låta «Same Devil», også sunget av Carlile (som også er suksessfull lesbisk og Grammy-nominert countrystjerne).

«Jeg hadde en klar formening om at å være lesbisk i country-bransjen … det var to ting som ikke kunne kombineres. Det er en av de gangene jeg virkelig har vært veldig glad for å ta feil», fortalte hun i podkasten LGBTQ & A, der hun også takker artister som kd lang, Chely Wright, Ty Herndon for å ha gått foran.

Men etter sin tredje kritikerroste albumutgivelse i mars 2020, er nå Clark selv blitt et eksempel på at det er mulig å være både åpen lesbisk og suksessfull artist i Nashville. I fjor ble hun nominert til to Grammy-priser; for beste country-album med «Your Life Is a Record», og for beste country solo-opptreden med «Who You Thought I Was». Selv om hun ikke vant, var nominasjonene en enorm anerkjennelse av henne som artist.

«Your Life is a Record», produsert av Jay Joyce, fikk strålende kritiker, og The New Yorker erklærte at plata var «the best-sounding album that she’s released» og «No one is writing better country songs than Brandy Clark is». Radiostasjonen NPR Music kaller henne for «a storyteller of the highest caliber», mens Rolling Stone oppsummerer med at hun er en «country visionary … the consolation of a beautiful voice delivering a well-built song, cold truth rising from it like fog off dry ice».

Selv kaller hun albumet for sitt mest personlige. «Under prosessen med å skrive disse sangene gikk jeg ut av et 15-årig langt forhold. Det er mye av denne opplevelsen i disse sangene. Særlig ‘The Past Is The Past’, som til slutt fikk meg til å kjenne i hjertet mitt at fortid er fortid, og at jeg nå kan la den gå.»

I mars i fjor ga Clark også ut en luksusutgave av fjorårets album, med seks nye sanger, inkludert liveversjoner av «Pawn Shop» og «Who You Thought I Was», og en helt ny versjon av «The Past Is the Past». Den 10 x Grammy-nominerte artisten legger ut på turné, «The Art of the Storyteller Tour», nå i sommer der hennes nest siste stopp er Oslo.

Powered by Labrador CMS