Ikke-binær

Inviterer til fest på den internasjonale dagen for ikke-binære

For tredje gang inviterer bartender Bread Christensen til feiring av ikke-binære den 14. juli. I år blir festen på utestedet Poppy i Oslo.

Bread Christensen vil lage litt blest rundt den internasjonale dagen for ikke-binære, 14. juli. Hen inviterer derfor til fest på Poppy i Oslo.

– Jeg bestemte seg for å gi noe tilbake til mine ikke-binære- og transsøsken ved å lage litt blest rundt den internasjonale dagen for ikke-binære, altså 14. juli, sier bartenderen Bread Christensen, som selv er ikke-binær.

 For to år siden arrangerte hen derfor fest, der tre andre bartendere stilte opp med drinker i flaggfargene.

Denne første festen var i Trondheim, i fjor flyttet de til Parkteateret, og i år holder Christensen med venner fest hos Poppy i Rostockgata i Oslo.

– Jeg håper så mange som mulig kommer, om så for å vise støtte. Det er blitt en liten arena for å kunne være seg selv og vise sitt kjønnsuttrykk i trygge omgivelser utenfor de vanlige møteplassene, sier Christensen til Blikk.

At en fest for ikke-binære er etterlengtet, har hen flere eksempler på. En ting er at folk reiser fra andre deler av landet for å delta, men vel så viktig er den faktiske synligheten.

– Jeg ville først vise at det finnes ikke-binære i min bransje også. Senere viste det seg at bare det å gjøre noe så synlig og så avslappet som å servere et par drinker kunne trekke folk og vise at det finnes andre steder enn skeive nattklubber og puber som er å anse som trygge steder for oss som lever utenfor den binære kjønnsmodellen.

– Å være synlig og tydelig er viktigere enn noen gang med tanke på motbøren så mange ikke-binære møter i hverdagen og i møte med helsevesen.

Gode drinker

Christensen understreker hvor viktig det er å kunne slappe av uten å måtte forsvare eget kjønn eller kjønnsuttrykk. Hen vil heller slappe av og snakke om noe helt annet.

– Man kan få føle at livet ikke bare er å leve i forsvarsmodus.

På Poppy, forteller Christensen, kan gjestene forvente moro, latter og smil fra Lumi Næss og Linda Plant fra Haus of Blossoms, og god stemning i form av musikk fra DJ ALPHADIVA som til vanlig spiller på SALT og DJ Bendix.

– Om vi er en brøkdel nær suksessen i fjor med kø ut døra og én cocktail solgt og servert i minuttet konstant i 90 minutter er vi i mål, mener Christensen, som til daglig jobber på Club21 på Caledonien i Kristiansand.

Som i fjor vil det bli cocktailmeny i de ikke-binære flaggfargene; gul, hvit, lilla, og svart. Bakgrunnen for at drinkene så serveres på nettopp Poppy, er også et resultat av fjorårets suksess. 

Ekteparet Xuseen og Thomas, som driver Poppy, var gjester på fjorårets ikke-binærdag på Parkteateret. 

Ekteparet Xuseen og Thomas ble så begeistret for fjorårets Ikke-binær-dag, at det ble avtalt fremtidig samarbeid, og Christensen er skikkelig fornøyd med at de fikk det til allerede i år.

– Drinkene er å anse i verdensklasse, med noen av de beste bartenderne i Norge som kreative sjeler bak dem.  

Til slutt sier Christensen til Blikk at hen personlig håper at mange vil signere en av de vakre menyene som Poppy har designet for kvelden så hen kan få med seg en hjem og ramme inn.

Ikke-binær-dagen går av stabalen på Poppy klokka 15.00 til 23.00 søndag 14. juli. 

Powered by Labrador CMS