Serie

«Mary & George» er historisk fiksjon.

Kongens elsker og hans mor

Opprivende maktspill og kjærlighetsdrama i serien «Mary & George».

Publisert

Se for deg serier som Bridgerton og Downton Abbey, bare med skeive karakterer. Det er hva serieskaperen, D.C Moore gjør i miniserien «Mary & George». Serien er basert på sakprosa- boken «The King’s Assassin», av Benjamin Woolley fra 2017 og tar for seg familien Villers, i det de vasser gjennom alt det som tidlig 1600-talls England har å by på av opprivende maktspill og omfattende kjærlighetsdrama.

Mary spilles av filmstjernen Julianne Moore og sønnen George gjøres av Nicholas Galitzine, kjent fra blant annet den skeive Prime-filmen ‹Red, White & Royal Blue». Mor og sønn Villiers samarbeider om å forføre kong Jakob I av England, spilt av skotske Tony Curran. 

Den virkelige kongen skal ha hatt et forhold til en ung mann ved navn George. Mary Villers er også en sann figur, som i tillegg til flere ekteskap og andre forhold skal ha brukt sønnen George til å klatre den sosiale rangstigen. Serien spiller på muligheten for at Jakob I av Englands død faktisk ble forårsaket av forholdet til elskeren.

Julianne Moores karakter er seriens matriark. Hun har nærmest egen hånd klart å gi sine fire barn langt høyere sosial status enn utgangspunktet. Moore selv har sagt i et intervju med Sky TV at karakteren Mary er inspirerende fordi: 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS