f.v. Aina Kleppe og Linn Iren Antonsen. Foto: Reidar Engesbak.
f.v. Aina Kleppe og Linn Iren Antonsen. Foto: Reidar Engesbak.

Kjærligheten blomstrer på Trondheim Pride

Linn Iren benyttet Trondheim Pride som anledning til å fri til sin kjære på Bybroa i Trondheim. Svaret fra kjæresten Aina Kleppe var et rungende ja.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim Pride er i full gang og nå nærmer det seg avslutningshelg, med fester og ikke minst paraden.

Linn Iren Antonsen fra Sotra studerer til yrkesfaglærer ved Institutt for lærerutdanning i Trondheim og tilbringer tre ukesamlinger i Trondheim hvert semester. Det har ført til stor kjærlighet for byen.
– Trondheim har på en måte blitt min by, sier Linn Iren til Blikk.

Linn Iren frir til Aina. Foto: Reidar Engesbak.
Linn Iren frir til Aina. Foto: Reidar Engesbak.

Denne ukas undervisning endte med besøk av kjæresten Aina, som fortsatt bor på Sotra hvor hun jobber som vernepleier. Aina var overbevist om at Trondheim Pride var målet for helgebesøket. Og det stemmer jo.

Men kjæresten Linn Iren hadde også andre planer. De to ble kjærester sommeren 2018 og nå har Linn Iren bestemt seg for å ta forholdet et steg videre.

Blikk fikk være med på frieriet og møtte opp på Bybroa i lett duskregn. En regnskur skremmer ikke folk fra Sotra og det tar ikke lang tid før vi ser paret komme gående på broen. Midtveis går Linn Iren ned på kne og henter fram ringen og alle følelser settes i sving.– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Men når jeg først gjorde det var det ikke tvil om hva jeg skulle svare, sier Aina lettere himmelfallen til Blikk når hun omsider har fått ring på fingeren.

At det var Bybroa i Trondheim ble åstedet er helt naturlig. Broen, som sto ferdig i 1685, er et av Trondheims karakteristiske kjennetegn.– Den kalles Lykkens Portal, så da var det naturlig å fri til Aina her, sier Linn Iren.

At regnet fortsetter å øse ned legger ingen demper på stemningen.– Det sies at regn bringer lykke, så la det regne.

Aina svarte ja når Linn Iren fridde. Foto: Reidar Engesbak.
Aina svarte ja når Linn Iren fridde. Foto: Reidar Engesbak.

Linn Iren var i kontakt med Trondheim Pride på forhånd og fortalte om frieriplanene.
– De syntes det var så flott og foreslo at jeg skulle fri fra scenen under paradeshowet lørdag 14. september. Men det hadde jeg ikke nerver til, sier hun og får støtte av forloveden.
– Du som har så sceneskrekk. Det hadde ikke gått bra, sier Aina.

Paraden lørdag 14. september skal de få med seg. Men først blir det en romantisk fredagskveld i Trondheim.