Bryr seg om hiv

Publisert

En rekke kjendiser stiller opp i HivNorges nye kampanjevideo «Bry deg!». HivNorges nye kampanje vil sette søkelys på kunnskap og holdninger til hiv i den norske befolkningen. Til å bidra til dette har HivNorge fått med seg en rekke kjendiser, blant andre X Faktor-Mo, Christian Ingebrigtsen fra A1, Grand Prix-guru Per Sundnes og en rekke andre kjente personer fra norsk samfunnsliv. Programlederne i den populære tv-serien Trekant stiller også opp for HivNorge.NRKs programserie Trekant har ført til ramaskrik og mye oppmerksomhet etter at de tre unge programlederne har testet dildoer, vært på homodating og lært bort stripping. Marie Kinge var den av programlederne som kastet seg ut i lesbedating. Selv har hun bare positive erfaringer fra episoden hvor homofili var tema.– Vi fikk visst en del folk ut av skapet etter den episoden, sier Marie Kinge, en av programlederne i Trekant.– Etter at episoden var sendt chattet jeg med folk som fortalte at de hadde kommet ut til foreldrene sine samme kveld. Det betyr kjempe mye. Tenk at jeg har bidratt til det. Det er helt vanvittig! I forbindelse med Verdens Aidsdag har Trekantgjengen stilt opp i HivNorges nye kampanje «Bry Deg!».– Vi fikk tilbud om å være med, og kastet oss ut i det. Dette er en viktig kampanje, sier Marie Kinge til Blikk Nett.

– Hva lærte du selv på skole om hiv og aids?

– Null. Ingenting. Hvis vi lærte noe i det hele tatt så har det tydeligvis ikke nådd inn, for det viser seg jo at det er veldig få på min alder som vet spesielt mye om hiv og aids, sier Kinge til Blikk Nett. – Vi lærte mer om homofili. Mitt inntrykk er at det er mer åpenhet om homofili enn om seksuelt overførbare sykdommer. Evy-Aina Røe i HivNorge er glad for å ha Trekant-gjengen med om bord i kampanjen.– Det er helt fantastisk at disse flotte menneskene er med. De er unge. De snakker om sex og de tør det alle andre ikke tør, sier Røe til Blikk Nett. – De tråkker i det, slår til og snakker om oralsex, klining, vaginal sex og analsex. Det er helt topp!

– Er du overrasket over hvor lite kunnskap den generasjonen har om hiv og aids?

– Det overrasker meg overhodet ikke at de ikke har lært om hiv og aids i skolen. Det er en realitet at de i skolen ikke snakker om seksuelt overførbare sykdommer i seksualundervisningen. Og hiv snakkes det i hvert fall ikke om. Det underbygger all informasjon vi har fra tidligere. Men fortsatt er ikke myndighetene der hvor de skjønner at dette må gjøres noe med, avslutter Røe.

Se kampanjevideoen her