Nå kan du skaffe deg Gaystation, en helt unik variant av Sony Playstation, med regnbuefarger og et stort hjerte. Budrunden går under Stockholm Pride, og pengene går til internasjonalt lhbt-arbeid.

Budrunden på Gaystation er et samarbeid mellom den svenske lhbt-organisasjonen RFSL og Webhallen, en av Sveriges største aktører innenfor tv- og dataspill. Hittil har 104 personer lagt inn bud på den unike konsollen, og i skrivende stund har budrunden kommet opp i 18.900 kroner.

– Webhallen tok kontakt med oss for å høre om vi kunne samarbeide. Det er en anerkjennelse av RFSLs arbeid og viser at Stockholm Pride er en viktig arena å få vist seg frem, sier Christian Antoni Møllerop, nestleder i RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter).

Trenger egenfinansiering
Pengene som kommer inn går til prosjektet Newcomers, RFSLs arbeid med asylsøkere, papirløse og nyankomne lhbt-personer i Sverige. RFSL har også prosjekter på gang i Uganda og Indonesia, og alt som samles inn skal nå gå via en 90-konto, som er et samlenavn for innsamlingskontoer. RFSL er den første lhbt-organisasjonen i Sverige som har fått en slik konto.

– Vi trenger egenfinansiering for å få gjennomført tiltak i vårt internasjonale arbeid, og er veldig fornøyd med at RFSL har fått 90-konto. Reglene for å få tildelt en slik innsamlingskonto er veldig strenge. En egen stiftelse med folk fra RFSL i styret skal forvalte kontoen, opplyser Møllerop.

– Hvor mye håper dere å få inn på Gaystation?
– Jeg vil være forsiktig med å tallfeste. Vi håper å få inn så mye som mulig. Nordmenn kan også by, oppfordrer Møllerop.

Budrunden avsluttes 3. august.

For å følge med budrunden eller kanskje hive deg på, besøk tradera.com

Det tvitres på thisisforthegaymers#