Fagget Fairys fra København og Sarajevo inntar The Villa i Oslo i forbindelse med Ladyfest 2008.
– Vi er en København-basert burkakledd lesbe-ghetto-tech-balkan duo som møttes på dansegulvet for et og et halvt år siden, forteller dj Sensimilla i Fagget Fairys til Blikk Nett. Hvor ofte ser du et lesbepar i burka, bak to platespillere og en mikser, med ghetto-tech og balkan-electro på full guffe i høytalerne? Aldri? Vel det vil forandre seg når Fagget Fairys fra København og Sarajevo inntar The Villa i Oslo i forbindelse med Ladyfest 2008.

Blikk tok en prat med paret om musikk og kvinnelige rollemodeller.
– Vi møttes på dansegulvet for et og et halvt år siden, ble forelsket og oppdaget fort vår felles kjærlighet for musikk og performance. Slik oppsto Fagget Fairys, forteller dj Sensimilla i Fagget Fairys til Blikk Nett.

Siden oppstarten har Fagget Fairys vært i vinden og er et navn som er på stadig flere og fleres lepper.
– Vi har spilt på klubber som The Knitting Factory, Vega, club 103 and CultureBox, i tillegg til festivaler som Roskilde og Trailer Park, forteller Sensimilla.

Fagget Fairys ga ut to låter på sitt eget label, ArtRebels og ble straks kontaktet av New York-labelet Palms Out Sounds.
– Vi har nettopp gitt ut en vinyl-EP på Palms Out Sound, med remikser av Drop The Lime og Copyfokking. Nå har vi vært i New York og startet innspillingen av et album, så alle kan se frem til litt lesbisk action snart.

Fagget Fairys spiller på The Villa i forbindelse med Ladyfest og feiringen av den internasjonale kvinnedagen, og begge har klare formeninger om hva slags kvinner som inspirerer dem.
– Vi har begge alltid hatt en fascinasjon for sterke uavhengige kvinner som følger sine egne regler. Kvinner som inspirerer oss til å være rebeller, forteller Sensimilla, som sammen med kjæresten mc Ena skal holde dansegulvet i gang torsdag 6. mars.

Fagget Fairys legger ingen begrensninger på seg selv når det gjelder å nå ut med musikken sin. Men de ser helt klart behovet for klubbkvelder hvor kvinner står i fokus.
– Vi mener det er viktig, fordi det minner oss på alle de utrolige og talentfulle kvinnene som finnes rundt omkring. Det er også en fin anledning til å introdusere nye artister og møte andre kvinner med samme engasjement som en selv, sier Sensimilla og avslutter med en oppfordring til jenter som vil bli artister eller djs,
– Følg dine egne regler. Gjør det på din måte, og få folk til å danse!

Fagget Fairys spiller sammen med Planningtorock på The Villa, torsdag 6. mars kl 22.

Se også: myspace.com/faggetfairys